ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Η μάχη για τον τίτλο της Σούπερ Λιγκ της νέας σεζόν

19:38 1/8/2019 - Πηγή: seleo
Η ερχόμενη σεζόν είναι καθαρά μια μονομαχία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τον τίτλο της Σούπερ Λιγκ.

Και οι δύο πλευρές έχουν ήδη αρκετούς υποστηρικτές από τους παίκτες που χρησιμοποιούν τις τελευταίες προσφορές στο stoixima24.net, με τον ΠΑΟΚ

να είναι με μικρή διαφορά το φαβορί, ως κάτοχος του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην νέα σεζόν μετά την καταπληκτική εμφάνιση του την περασμένη χρονιά στην οποία τερμάτισε αήττητος μετά 30 παιχνίδια. Ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα, και έγινε η πρώτη ομάδα μετά από 55 χρόνια που το επανέλαβε. Η προηγούμενη ομάδα που είχε επιτύχει το αήττητο, ήταν ο Παναθηναϊκός πίσω στο 1964.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 80 πόντους, κερδίζοντας 26 παιχνίδια και φέρνοντας τέσσερις ισοπαλίες. Το εκπληκτικό είναι ότι είχε διαφορά μόλις πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό που ακολούθησε, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο εντυπωσιακές ήταν και οι δύο ομάδες την περασμένη χρονιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα προϊδεάζουν για μια συναρπαστική μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε με 75 βαθμούς, έχοντας 24 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της ανόδου του ΠΑΟΚ μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου από τον Ιβάν Σαββίδη το 2012. Την περασμένη σεζόν η ομάδα κατέκτησε επίσης το κύπελλο Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά τη νίκη της με 1-0 επί της ΑΕΚ στον τελικό, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Με αυτή τη νίκη της, η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η κατάκτηση του τίτλου της Σούπερ Λιγκ για τον ΠΑΟΚ ήταν μόλις η τρίτη στην ιστορία του συλλόγου μετά τις προηγούμενες κατακτήσεις το 1976 και το 1985. Αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο για το σύλλογο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του την ερχόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οπότε σίγουρα πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο αυτή τη σεζόν. Έχει κερδίσει 44 φορές το πρωτάθλημα, μετά τον πρώτο τίτλο του το 1931. Ο Ολυμπιακός κέρδισε επτά συνεχόμενους τίτλους μεταξύ 2011 και 2017 αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τα δύο προηγούμενα, παρότι ξεκινούσε ως το φαβορί. Η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο το 2018, πριν από την κατάκτηση του ΠΑΟΚ την περυσινή σεζόν.

Με μόλις πέντε βαθμούς να χωρίζουν τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, είναι σαφές ότι θα έχουμε μια αμφίρροπη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων αυτή τη σεζόν και μια συναρπαστική μονομαχία για τους οπαδούς. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί με 9/10, με τον Ολυμπιακό στο 11/10.

Keywords
Τυχαία Θέματα