Οpen Mall θα δημιουργηθεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

17:04 4/9/2018 - Πηγή: seleo
Σήμερα γίνεται η πρώτη ανοιχτή παρουσίαση για το «Open Mall» στον Εύοσμο,

Ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν την δημιουργία «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου - Open Mall».

Σήμερα, μάλιστα, στις 21:00 θα παρουσιαστεί η ιδέα και ο σχεδιασμός του Open Mall, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, από τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Έχουν

καλεστεί όλοι οι καταστηματάρχες του Ευόσμου να παραβρεθούν στην παρουσίαση, ώστε να ενημερωθούν για όσα αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

Στο πλαίσιο δημιουργίας του Οpen Mall, θα αναβαθμιστεί ο δημόσιος χώρος της περιοχής, θα εγκατασταθούν συστήματα έξυπνης πόλης, όπως ελεύθερο wifi, έξυπνος οδοφωτισμός και σύστημα τηλεχειρισμού δημόσιων υποδομών και δικτύων.

Ενώ, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει να υπάρχει για όλα τα μαγαζιά προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων, ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά, ομοιόμορφες επιγραφές και τέντες, δημιουργία κάθετων κήπων και τοποθέτηση ανθοστηλών κ.α. Όλα αυτά έχουν σκοπό την ανάδειξη της εμπορικής ταυτότητας όλης της περιοχής, με τα καταστήματα να έχουν κοινά ωράρια και προσφορές.

Όμως το σημαντικότερο είναι, η συλλογική προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής του Ευόσμου. Αυτό θα γίνει μέσα από πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας, διοργάνωση εκδηλώσεων, προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου και δημιουργία ψηφιακού λογότυπου, αλλά και την προβολή στα ψηφιακά μέσα.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δίνεται μια μοναδική ευκαιρία για την υλοποίηση μιας σειράς αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο του Δήμου, καθώς και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών και πελατών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, που ως στόχο έχουν να μετασχηματίσουν την εμπορική περιοχή του Ευόσμου σε ένα Έξυπνο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου.

Να υπενθυμίσουμε, πως παρόμοια δράση είχε πραγματοποιηθεί και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα