Οι Έλληνες στρατιωτικοί πέφτουν στις αγκαλιές των δικών τους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

04:04 15/8/2018 - Πηγή: seleo
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί προσγειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου.

Στο αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' υποδέχθηκε τους δύο στρατιωτικούς, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση οι γονείς των δύο στρατιωτικών. Άγημα του στρατού απέδωσε τιμές στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς . 'Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους'', ήταν τα λόγια του Άγγελου Μητρετώδη. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναχώρησαν με συμβατικό όχημα του στρατού για το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δείτε τα βίντεο του Seleo.gr:

{youtube}UDbuaL2ND-Q{/youtube}

{youtube}qekH0jUn8ic{/youtube}

Οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης κατέβηκαν από το αεροπλάνο φορώντας τις στολές τους και χαιρέτησαν πρώτα τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.Το αεροπλάνο που παρέλαβε τους Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη, πήγε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη περιοχή Τσόρλου από Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το βίντεο του Seleo.gr:

{youtube}55leLPJpYf4{/youtube}

Μετά από 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης αφέθηκαν ελεύθεροι.Οι δύο στρατιωτικοί ήταν φυλακισμένοι από την 1η Μαρτίου 2018, όταν συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου, αφού πέρασαν σε τουρκικό έδαφος Οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει τα προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Δείτε live εικόνα από το αεροδρόμιο ''Μακεδονία''.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου:

{youtube}rHo04dF9Fcg{/youtube}

Οι πρώτες δηλώσεις της οικογένειας και του πολιτικού κόσμου, μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών.

«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή», δήλωσε, ο Νίκος Κούκλατζης. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο και όσους μας συμπαραστάθηκαν. Θέλουμε να σφίξουμε το χέρι στον καθένα ξεχωριστά για τη συμπαράσταση στον μεγάλο αγώνα που κάναμε'', δήλωσε, ο Νίκος Μητρετώδης Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε - μεταξύ άλλων- ότι ''η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή''.

«Μεγάλη χαρά που Άγγελος και Δημήτρης είναι ελεύθεροι. Καλώς να έρθουν στην πατρίδα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. "Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα", ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Συμβολική ήταν αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε πως, «η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους».

Την «απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 5 μήνες αδικαιολόγητης φυλάκισης», χαιρετίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.«Αγαπητοί συνάδελφοι – Άγγελε και Δημήτρη, εσείς επιδείξατε υψηλό ηθικό και ψυχική δύναμη, εμείς σας περιμένουμε με σεβασμό και τιμή». Αυτό επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σε ανακοίνωση της, με αφορμή την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικώνΤέλος, '' Ως ένα μεγάλο δώρο της Παναγίας'', χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα