Νοσοκομείο Σερρών: «Πόδι παίρνουν» οι συμβασιούχοι τραπεζοκόμοι και «μπαίνει» ιδιώτης;

20:30 15/3/2022 - Πηγή: seleo

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι συμβασιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, αντιδρώντας στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να αναθέσει σε ιδιώτη τη σίτιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Διοικητή καταβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο μία ύστατη προσπάθεια, για να ανακληθεί η απόφαση.

Όπως υποστήριξαν, το γεγονός της επαναφοράς

εργολάβου, θα «οδηγήσει» στην απόλυση των τραπεζοκόμων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Στο Νοσοκομείου Σερρών, οι συμβασιούχοι που απασχολούνται συνολικά είναι 80 άτομα και απασχολούνται στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και της φύλαξης.

Εφόσον γίνεται η… αρχή με τους τραπεζοκόμους, οι συμβασιούχοι θεωρούν ότι και οι υπόλοιποι θα βρεθούν στην ίδια θέση, δηλαδή απολυμένοι, όταν «λυθούν» οι συμβάσεις τους και φυσικά ζητούν να δοθεί άμεση λύση στο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί εδώ και καιρό.

Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, ζητώντας τόσο από το Υπουργείο Υγείας, όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανανεωθούν οι συμβάσεις, την πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ με αυξημένη μοριοδότηση και να μην «επιστρέψουν» οι εργολάβοι.

Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, ζήτησε και ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των συμβασιούχων.

Πηγή: Infonews24

Το άρθρο Νοσοκομείο Σερρών: «Πόδι παίρνουν» οι συμβασιούχοι τραπεζοκόμοι και «μπαίνει» ιδιώτης; εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νοσοκομείο Σερρών, Πόδι,nosokomeio serron, podi