Νεόνυμφοι θα δώσουν χρήματα από το γάμο τους για την αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς

11:16 6/8/2022 - Πηγή: seleo

Πριν οχτώ μήνες ο Νίκος και η Μαρία από τη Δυτική Μακεδονία επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο και με τη βοήθεια του μίνι λεωφορείου που διαθέτει η μονάδα διαχείρισης του δάσους περιηγήθηκαν στο προστατευόμενο μονοπάτι με τους βραχώδεις σχηματισμούς, τα μαύρα πεύκα και τις βελανιδιές, φτάνοντας μέχρι το Παρατηρητήριο άγριων πουλιών, όπου «αποζημιώθηκαν» με το παραπάνω, βλέποντας μαυρογύπες από τα πιο ακριβοθώρητα πουλιά της Δαδιάς.

Τον επόμενο μήνα το ζευγάρι «ανεβαίνει» τα σκαλιά της εκκλησίας και αποφάσισε να δωρίσει τα μισά χρήματα

που θα συγκεντρώσει από τους καλεσμένους του γάμου για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ταΐστρας αλλά και του παρατηρητηρίου το οποίο αποτελεί πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο.

«Τις τελευταίες μέρες σηκώνουμε το τηλέφωνο και δεν μπορούμε να μιλήσουμε από την συγκίνηση. Έχουμε δεχτεί πάρα πολλά τηλέφωνα από επισκέπτες που έρχονται τακτικά στο δάσος της Δαδιάς. Το πιο συγκινητικό, όμως, ήταν από ένα ζευγάρι που παντρεύεται σε λίγες μέρες και μας ρωτούσε πως μπορεί να μας διαθέσει τα μισά χρήματα που θα συγκεντρώσει από το γάμο του» λέει στο ethnos.gr  η Άννα Κωνσταντινίδου Χημικός μηχανικός και προϊσταμένη του παραρτήματος Δαδιάς της μονάδας διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Εβρου – Δαδιάς.

Έτοιμος να ξαναφορέσει τα χακί και να βοηθήσει στην αποκατάσταση του δάσους είναι και ο στρατιωτικός Νίκος Αποστολίδης που υπηρέτησε στο φυλάκιο της Δαδιάς πέντε ολόκληρα χρόνια και φυλούσε το Εθνικό Πάρκο σαν τα μάτια του, βλέποντας από τους δέκτες της τηλεόρασης το πύρινο μέτωπο να κατακαίει το παρθένο δάσος. Συνολικά κάθε χρόνο επισκέπτονταν το δάσος της Δαδιάς περίπου 12.000 φυσιολάτρες.

Δεκάδες μηνύματα αλληλεγγύης φτάνουν στον ακριτικό Έβρο από όλο τον κόσμο τις τελευταίες μέρες. Παρατηρητές πουλιών και φυσιολάτρες από την Αγγλία, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Σκανδιναβία, ακόμη και από την Αυστραλία που επισκέφτηκαν κάποια στιγμή τον τόπο του Έβρου, έχουν στείλει email για να μάθουν αν οι ξεναγοί είναι καλά, τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά και πως μπορούν να βοηθήσουν. Ντόπιοι επιχειρηματίες αλλά και απ΄ όλη την Ελλάδα  τηλεφωνούν και ρωτούν πώς μπορούν να συνδράμουν οικονομικά για να ξαναγεννηθεί το καμένο δάσος.

Εθελοντές και κτηνίατροι από την Αθήνα έρχονται για να περιθάλψουν τα ζώα. «Κρατήστε τα τηλέφωνα για την επόμενη μέρα. Σήμερα έχετε εφόδια. Όταν σας τελειώσουν, πάρτε μας τηλέφωνο να σας βοηθήσουμε» είναι συνήθως το μήνυμα που ακούν από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής οι υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης. “Φυσικά και είναι σοκαρισμένος όλο ο κόσμος που έχει επισκεφτεί έστω και μια φορά το δάσος της Δαδιάς. Εκτός από τους παλιούς πελάτες, μας τηλεφωνούν και νέοι που έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους τέλη Αυγούστου και ρωτούν αν μπορούν να έρθουν να ξεναγηθούν. Όλοι περιμένουν ενημέρωση για την επόμενη μέρα” τονίζει η Δήμητρα Γεωργίτση διαχειρίστρια από το 2012 του οικοτουριστικού ξενώνα FOREST INN στο χωριό της Δαδιάς.

Πηγή: ethnos.gr

Το άρθρο Νεόνυμφοι θα δώσουν χρήματα από το γάμο τους για την αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα