Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι αυτή την εβδομάδα

21:00 1/9/2019 - Πηγή: seleo
Τι κάνετε αγαπημένοι μου συγχωριανοί; Γυρίσατε από τις διακοπές σας; Δεν δέχομαι το όχι ως απάντηση,

φτάνει πια δηλαδή μουλιάσατε! Μπήκαμε και επίσημα στο φθινόπωρο λοιπόν, (ποιος να μου το έλεγε ότι θα χαιρόμουνα για τον ερχομό του φθινοπώρου!), επομένως η πόλη μας είναι και πάλι γεμάτη προτάσεις για έξοδο. Συνεπώς ειδικά αυτή την εβδομάδα δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μείνεις μέσα, καθώς για ακόμα μία φορά σου έχω συγκεντρώσει τις καλύτερες επιλογές για έξοδο. Διάβασε με λοιπόν, βρες τι σου ταιριάζει περισσότερο

και καλά να περάσεις! (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram « https://www.instagram.com/nikosaggellis/ » και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :

Ταινία «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη»: Η ταινία (διάρκειας 92 λεπτών) είναι μία κομεντί αμερικανικής παραγωγής. Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ο Γκάτσμπι και η Άσλεϊ, οι οποίοι ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη. Τα πάντα ωστόσο θα αλλάξουν, όταν η Άσλεϊ αναλάβει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ. Τότε το ζευγάρι αναγκάζεται να ακολουθήσει δύο διαφορετικούς δρόμους. Απόρροια αυτού είναι να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, αλλά και να ζήσουν απίστευτες περιπέτειες πάντα με φόντο την βροχερή Νέα Υόρκη. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 22 Αυγούστου του 2019.

Ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ»: Η ταινία (διάρκειας 161 λεπτών) είναι μία δραματική κομεντί και αποτελεί το πιο πρόσφατο κινηματογραφικό δημιούργημα του Κουεντίν Ταραντίνο. Βρισκόμαστε λοιπόν, στο Λος Άντζελες του 1969, όταν ο τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton και ο για πολλά χρόνια κασκαντέρ του Cliff Booth διαπιστώνουν ότι η βιομηχανία του θεάματος στην οποία βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια έχει αρχίσει να αλλάζει εντελώς. Η ένατη ταινία του Ταραντίνο παρουσιάζει διαφορετικές ιστορίες μέσα από ένα πολυάριθμο καστ, προσπαθώντας να αποδώσει φόρο τιμής στην χρυσή εποχή του Χόλιγουντ. Η πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στις 22 Αυγούστου του 2019.

Ταινία «Fast & Furious Hobbs & Shaw»: Η ταινία (διάρκειας 136 λεπτών) είναι μία περιπέτεια δράσης αμερικανικής και αγγλικής παραγωγής. Από την στιγμή που ο Χομπς, πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο Σο, πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό οι συγκρούσεις μεταξύ τους, με σκοπό την ανάδειξη του πιο δυνατού. Ωστόσο, τα πάντα θα αλλάξουν όταν ο μοχθηρός Μπρίξτον θα αρχίσει να απειλεί τη συνέχιση του ανθρώπινου είδους. Τότε οι δύο ορκισμένοι εχθροί θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για το καλό της ανθρωπότητας. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 29 Αυγούστου του 2019.

Παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα»: Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και αστεία έργου του ελληνικού ρεπερτορίου, που γράφτηκε το 1982 από τον Μπόστ. Το έργο αυτό είναι βασισμένο σε ένα από τα γνωστότερα παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, το οποίο μιλά για τις ερωτικές περιπέτειες μία πολύ όμορφης γυναίκας. Την σκηνοθεσία και την δραματουργική επεξεργασία την ανέλαβε ο Μάνος Καρατζογιάννης. (Διεύθυνση: θέατρο Κήπου, Μέρες: 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Προπώληση από 15€).

Παράσταση «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Ο εννιάχρονος Βικτόρ τη μέρα των γενεθλίων του αποφασίζει να αποτινάξει από πάνω του την ταυτότητα του υποδειγματικού και καλοσυνάτου γιού και να ξεσκεπάσει όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειάς του, τα οποία έρχονται για να συνταράξουν την πλασματική ευτυχία τους. Το έργο αυτό ουσιαστικά, μέσα από το πρόσωπο ενός παιδιού καταφέρνει να επικρίνει τις κοινωνικές συμβάσεις, καθώς και το πρότυπο της αφύσικα ευτυχισμένης οικογένειας. Την σκηνοθεσία της παράστασης την ανέλαβε ο Γιάννης Αναστασάκης. (Διεύθυνση: θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 (από 11 Ιουλίου 2019), Εισιτήρια: Από 5€ έως 13€, Προπώληση: Πλατεία 8€ - 13€, Εξώστης 8€ - 10€, Σημεία Προπώλησης: Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30, Viva τηλέφωνο 11876, Seven spots, Reload stores).

Παράσταση «Βερβερίτσα» στο θέατρο Δάσους: Η «Βερβερίτσα» είναι η νέα κωμωδία του Νίκου Μουτσινά, η οποία μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία, που γνώρισε στην Αθήνα ξεκίνησε και επίσημα την καλοκαιρινή της περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην παράσταση αυτή μία βερβερίτσα, δηλαδή ένας σκίουρος, γίνεται η αφορμή για μία σειρά πολυάριθμων αστείων, αλλά και τρομοκρατικών γεγονότων. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρες: 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Τιμή προπώλησης: 17€ Τιμή εισόδου: 20€).

Παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» στο θέατρο Δάσους: Ο «κατά φαντασίαν ασθενής» είναι μία από τις πιο γνωστές κωμωδίες του Μολιέρου, η οποία έχει μεταφερθεί πολυάριθμες φορές στο θεατρικό σανίδι. Η κωμωδία αυτή έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο πέρασμα των χρόνων ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Μολιέρου, γιατί προσεγγίζει καίρια θέματα, που απασχολούν πάντοτε την ανθρωπότητα, όπως οι φόβοι της ανθρώπινης ψυχής, η παράνοια του μυαλού και η επίπονη αμφιβολία. Την σκηνοθεσία της παράστασης την έχει επιμεληθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρες: 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Κανονικό: 20€ Μειωμένο: (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, παιδικό 6-12 ετών): 15€).

Η Ματούλα Ζαμάνη στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης: Η Ματούλα Ζαμάνη είναι μία τραγουδίστρια, η οποία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αφήσει το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην ελληνική μουσική βιομηχανία, δημιουργώντας το δικό της φανατικό κοινό. Η πόλη μας λοιπόν, φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια να στηρίζει τον διαφορετικό της ήχο και έτσι για ακόμα μία φορά εκείνη θα μας τιμήσει πραγματοποιώντας μία συναυλία στις 3 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης. (Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 125, Μέρα: 3 Σεπτεμβρίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€).

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης: Οι δύο σπουδαίες αυτές ερμηνεύτριες με τις ξεχωριστές φωνητικές ικανότητες, αποφάσισαν για φέτος το καλοκαίρι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να προσφέρουν στους θαυμαστές τους αξιόλογες μουσικές συναντήσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν την πόλη μας στις 6 Σεπτεμβρίου , προκειμένου να προσφέρουν στους θεσσαλονικείς ένα απίστευτο μουσικό θέαμα, γεμάτο μελωδίες και γυναικείο συναίσθημα. (Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 125, Μέρα: 6 Σεπτεμβρίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
Τυχαία Θέματα