Κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου στο Δημοτικό σχολείο των Ν. Επιβατών

18:32 10/7/2018 - Πηγή: seleo
Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στις ανάγκες των μαθητικών πληθυσμιακών ομάδων του Δήμου και με μέλημα την παροχή των βέλτιστων συνθηκών για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διοίκηση του…

Η κατασκευή του μεταλλικού στεγάστρου στο Δημοτικό σχολείο των Ν. Επιβατών - μιας σχολικής μονάδας με αρκετά κτιριακά προβλήματα, η επίλυση των οποίων είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας - είναι έτοιμη να μπει σε διαδικασία υλοποίησης, μετά και την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, την

ανάδειξη του μειοδότη και την έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας, με την υπ’ αριθμ. 227/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Σύμφωνα με την εκπονημένη από την Τεχνική Υπηρεσία μελέτη 125/2017, η κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου αφορά στις προκατασκευασμένες αίθουσες του κτιρίου Α, του δημοτικού σχολείου Ν. Επιβατών, ενώ οι εργασίες που προβλέπονται είναι :

Κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικού στεγάστρου.Επικάλυψη με πολυκαρβονικά φύλλα.

Το στέγαστρο θα είναι διαστάσεων ≈29,00 x 2,20m και θα αποτελείται από μεταλλικό σκελετό, κατασκευή αποτελούμενη από εννέα δοκούς. Σε όλα τα μεταλλικά τμήματα θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των επιφανειών από σκουριές, σκόνες, λάδια και θα εφαρμοστεί στρώση αντιδιαβρωτικού υποστρώματος και στρώσεις ελαιοχρώματος, ενώ η επικάλυψη της μεταλλικής κατασκευή θα γίνει με πολυκαρβονικά κυψελωτά φύλλα πάχους 10mm διαφανή ή γαλακτούχα.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ Σχολικών Κτιρίων και υλοποιείται στα πλαίσια βελτιωτικών παρεμβάσεων σε σχολικές υποδομές του Δήμου. Στόχος η εξασφάλιση της απαραίτητης προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και ο εξωραϊσμός του αύλειου χώρου, μέσω μιας σύγχρονης και καλαίσθητης κατασκευής, συνδυάζοντας δηλαδή την αισθητική με τη λειτουργική αναβάθμιση του χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα