Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί σε 40 χρόνια!

20:00 2/1/2018 - Πηγή: seleo

Η σοκολάτα προέρχεται από το κακαόδεντρο, συγκεκριμένα από τον καρπό του κακαόδεντρου.

Περίπου 400 ή 500 καρποί χρειάζονται για να φτιάξουν 1 κιλό σοκολάτας.

Που σημαίνει ότι χρειάζονται πολλά δέντρα κακάο.

Αυτά τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες υπόκεινται σε μεγαλύτερη πίεση κάθε χρόνο λόγω της κλιματικής

αλλαγής.

Τα κακαόδεντρα αναπτύσσονται σε τροπικά κλίματα, απαιτώντας σχετικά σταθερή θερμοκρασία, βροχή και υγρασία καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες, πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας σοκολάτας προέρχεται τώρα από την Ακτή του Ελεφαντοστού και τη Γκάνα.

Ωστόσο, στο μέλλον, οι περιοχές αυτές θα αγωνιστούν για την παραγωγή σοκολάτας.

Μέχρι το 2050, οι αυξανόμενες θερμοκρασίες θα ωθήσουν τις περιοχές καλλιέργειας σοκολάτας σε ύψος 1.000 ποδιών προς τα πάνω στα βουνά, για να διευκολύνουν την ανάπτυξη του κακάο.

Εκτιμάται ότι το 89,5% των 294 τοποθεσιών που εξετάστηκαν στις χώρες αυτές θα καταστούν λιγότερο κατάλληλες για την παραγωγή κακάου μέχρι το 2050.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των περιοχών διατηρείται επί του παρόντος για την άγρια ​​φύση, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA).
Η NOAA έγραψε πέρυσι:

«Ο κίνδυνος για τη σοκολάτα προέρχεται από την αύξηση της εξατμισοδιαπνοής, ειδικά επειδή οι υψηλότερες θερμοκρασίες που προβλέπονται για τη Δυτική Αφρική έως το 2050 είναι απίθανο να συνοδεύονται από αύξηση των βροχοπτώσεων, σύμφωνα με τα σενάρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά το παρελθόν. Με άλλα λόγια, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες αντλουν περισσότερο νερό από το έδαφος και τα φυτά, είναι απίθανο οι βροχοπτώσεις να αυξηθούν αρκετά ώστε να αντισταθμίσουν την απώλεια υγρασίας.»

Υπάρχει ακόμα χρόνος να προλάβουμε το κακό, αλλά θα πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα