Γιώργος Τσατσιάδης για εκλογές ΒΕΘ: «Η σωστή εκπροσώπηση βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων»

06:15 27/11/2017 - Πηγή: seleo

Ο Γιώργος Τσατσιάδης κατεβαίνει για δεύτερη φορά στις εκλογές του ΒΕΘ, αγιογράφος στο επάγγελμα από το 1993. Από το 2001 έχει δικό του κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το δικό του εργαστήριο αγιογραφίας. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Σωματείου Καλλιτεχνικής Χειροτεχνίας Βορείου Ελλάδος, μέλος του διοικητικού

συμβουλίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μερικές μόνο από τις χώρες που εξάγει η επιχείρηση του είναι η Αυστρία, Ιταλία, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία, Ισραήλ, Κύπρο και Ρωσία. Ο κ. Τσατσιάδης έχει ολοκληρώσει τις τοιχογραφίες του Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες χώρες και περιοχές της Ελλάδας.

Ο ίδιος μιλάει στο Seleo.gr, για τη συμμετοχή του στις εκλογές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε στις εκλογές;

Επέλεξα να συμμετάσχω στις εκλογές του Β.Ε.Θ. για δεύτερη φορά, ελπίζω επιτυχώς όπως την πρώτη φορά, γιατί θέλω και μπορώ να προσφέρω. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που συνετέλεσαν σ' αυτήν μου την απόφαση.

Η σωστή εκπροσώπηση σε οποιοδήποτε θεσμό βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων που παρουσιάζονται. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως είναι προτιμότερο να αποτελώ ένα γρανάζι μιας δυνατής μηχανής παρά παροπλισμένη μηχανή σε μια αποθήκη.

Η επιλογή μου να κατέβω με τους Νέους Ορίζοντες έχοντας επισφαλή της παράταξης τον Γιάννη Φωτιάδη πιστεύω ακράδαντα ότι ήταν η καλύτερη, έγινε συνειδητά έχοντας ως σπουδαιότερα κριτήρια την παντελή ανεπάρκεια του σημερινού προέδρου, το προσωπικό μου βίωμα της λειτουργίας και την νοοτροπία του Β.Ε.Θ. και το σημαντικότερο ότι μπορούμε καλύτερα με σχέδιο και αποφασιστικότητα να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες και να παράγουμε περισσότερο έργο.

Γιατί αναφέρεστε σε παντελή ανεπάρκεια του σημερινού προέδρου;

Είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να του δώσω. Τα παραδείγματα αρκετά τα αποτελέσματα μηδαμινά. Σας αναφέρω την αρχική μου διαφοροποίηση που έγινε στην πρώτη μας εκδήλωση κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε στο Hyatt.

Όταν ζήτησα να ενημερωθώ για τα έσοδα καθώς και τα έξοδα της εκδήλωσης, απάντηση δεν πήρα. Αλλά ψάχνοντας μόνος μου διαπίστωσα ότι τα έξοδα ήταν κοντά στις 14.000 Ευρώ, ενώ τα έσοδα 1600 ευρώ μόνο, πρωτοφανής αρνητική επίδοση για τα επιμελητηριακά δρώμενα.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο βιοτεχνικός κόσμος;

Ο βιοτεχνικός κόσμος - αλλά και κατά βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελεύθερη αγορά - είναι συνήθως τα ίδια, δεν υπάρχει πρόβλεψη να επιβραβευτούν οι συνεπείς και έντιμοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πάντα ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι κυνηγημένος από το κράτος.

Μερικές φορές αισθάνομαι ότι έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο, το κράτος να είναι άδικο απέναντι στον ελεύθερο επαγγελματία και ο ελεύθερος επαγγελματίας λειτουργεί πολλές φορές αμυνόμενος στην φοροκαταιγίδα που το επιβάλει το κράτος.

Keywords
Αναζητήσεις
γεωργιος τσατσιαδης, τσατσιαδης αγιογράφος
Τυχαία Θέματα