Γιάννης Μπουτάρης για τα επεισόδια: Καταστροφική εικόνα για τη Θεσσαλονίκη - Ήθελαν να μπουν στο δημαρχείο (BINTEO)

08:36 10/9/2018 - Πηγή: seleo
Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε απαράδεκτη και καταστροφική την εικόνα της πόλης, την ημέρα των επεισοδίων στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Την Κυριακή το απόγευμα, εγκαινίασε ο Γιάννης Μπουτάρης το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης στην 83η ΔΕΘ.

Ο

δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σχολίασε τα όσα έγιναν το Σάββατο, στα επεισόδια εν όψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

«Η χθεσινή μέρα (Σάββατο) ήταν τελείως απαράδεκτη και καταστροφική για την εικόνα της πόλης. Όπως και η σημερινή (χθεσινή). Σήμερα (χθες) η αγορά ήταν ανοιχτή, όμως οι πελάτες φοβήθηκαν να κατέβουν στο κέντρο. Μόνο μεγάλα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Ουσιαστικά η αγορά ήταν κλειστή», τόνισε ο κ.Μπουτάρης.

Όσο για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης ανέφερε «κάψανε αυτοκίνητα, κάψανε κάδους, το σχολείο κάτω από το δημαρχείο το κάνανε να μην πω τι...». Ενώ όταν ρωτήθηκε για τις ζημιές στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, απάντησε: «Ακόμα δεν κάναμε αποτίμηση των ζημιών. Στο δημαρχείο ήθελαν να μπούνε μέσα. Δεν ξέρω τι ζημιές κάνανε».

Ο Γιάννης Μπουτάρης για ακόμη μια φορά, επανέλαβε την πρόταση «να σταματήσουν να γίνονται τα εγκαίνια της ΔΕΘ παρουσία πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι περνάνε ο καθένας το δικό του πολιτικό μήνυμα. Κι αν θέλουν να περνάνε πολιτικά μηνύματα, ας κάνουν μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ή παράλληλα με την έκθεση, ένα φόρουμ. Το πρότεινε και ο Τζήκας και άλλοι πολλοί φορείς. Ας πάνε στο Hyatt, ας πάνε στην Περαία. Ακόμα και να έρθουν όλοι αυτοί οι ανώμαλοι που κάνουν τις φασαρίες και τις καταστροφές, θα είναι πιο ελεγχόμενοι και δεν θα διαλύεται η πόλη. Πρέπει να τους συμμαζεύουν πριν τα εγκαίνια της πόλης».

{youtube}czpd3GnRyHg{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα