Ευέλικτη διαδικασία για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη αναζητά η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

06:16 7/12/2017 - Πηγή: seleo

«Προσπαθούμε να βρούμε, και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, μία πιο ευέλικτη διαδικασία για τη μεταφορά των μαθητών» ανέφερε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Σίγουρα η μεταφορά των μαθητών είναι δαίδαλος» σημείωσε και διευκρίνισε ότι η αντιπεριφέρεια ζητά να εξαιρεθούν από τη διαδικασία τού διαγωνισμού τα δρομολόγια για ΑμΕΑ

και να υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης για περιπτώσεις με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

Ειδικά για τους μαθητές περιοχών του Δήμου Θέρμης τόνισε ότι για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Βασιλικών, οι μαθητές από το Νέο Ρύσιο, τους Ταγαράδες και την Αγία Παρασκευή, ενώ είχαν αρχικά ενταχθεί στο έργο του ΟΑΣΘ, τελικά, λόγω της πρωινής υπερπληρότητας των δρομολογίων και αλλά της πολύωρης επιστροφής τους, εξαιρέθηκαν από την αστική συγκοινωνία και αποφασίστηκε το έργο της μεταφοράς τους να γίνεται μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικών διαπραγματεύσεων.

Γενικά, όπως διευκρίνισε η κ. Πατουλίδου, οι μαθητές που δικαιούνται τη δωρεάν μεταφορά είναι όσοι κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των χιλιομετρικών ορίων που προβλέπει η ανάλογη ΚΥΑ. Οι περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να εντάξουν μαθητές στη δημόσια συγκοινωνία, εφόσον υπάρχουν δρομολογημένες διαδρομές που να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Η διαδικασία μεταφοράς μαθητών με δημόσια σύμβαση αποτελεί την τρίτη κατά σειρά επιλογή μετά από τη μεταφορά με δημόσια συγκοινωνία και ιδία μέσα περιφερειών και δήμων και προϋποθέτει την απόδειξη της μη ύπαρξης αυτών. Οι μαθητές, άλλωστε, που δεν έχουν ενταχθεί στο έργο της δωρεάν μεταφοράς και κατοικούν σε αποστάσεις μικρότερες από τα όρια που ορίζει η ΚΥΑ, μετακινούνται με ιδία μέσα.

Νωρίτερα, παρουσιάζοντας την επερώτηση της παράταξης «Ελληνική Αυγή», ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Χρυσομάλλης, επισήμανε ότι πολλοί μαθητές γυμνασίων και λυκείων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης, καθώς καθυστερεί η προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες και η αποχώρησή τους από αυτές.

ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα