Εργασίες αποκατάστασης σε περιοχές της Κ.Μακεδονίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία

17:02 22/11/2017 - Πηγή: seleo

Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σήμερα την επείγουσα απόδοση πόρων για τις εν λόγω εργασίες, ενώ έγινε ενημέρωση από τους επικεφαλής της πολιτικής προστασίας και υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε μία από τις περιφερειακές ενότητες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περιοχή της Πιερίας, η οποία, όπως τόνισε

η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, πέρασε μία από τις χειρότερες στιγμές της. «Ενώ τα έκτακτα δελτία καιρού έκαναν λόγο για βροχοπτώσεις, τελικά έγινε κοσμογονία νεροποντής» είπε η κ. Μαυρίδου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες κινήθηκαν αποτελεσματικά και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας έγινε πολύ καλά και σε τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τις περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι ήδη συγκροτήθηκαν τα αρμόδια κλιμάκια για να γίνει η καταγραφή των ζημιών στον αγροτικό τομέα. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, γνωστοποίησε ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (Δήμοι Χαλκηδόνας και Δέλτα), μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ενώ θα ζητηθεί και νέα παράταση.Το 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στον Δ.Θερμαϊκού

Keywords
Τυχαία Θέματα