Έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Πολιτών στον Δήμο Παύλου Μελά

06:45 12/1/2018 - Πηγή: seleo

Ο Δήμος Παύλου Μελά ανακοινώνει

ότι από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου2018 τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το νέοΠληροφοριακό Σύστημα εθνικής εμβέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, το «ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», το οποίο θα διασυνδέει όλες τις υπηρεσίες της χώρας, Δημοτολογίου και Ληξιαρχείων μεταξύ τους. Βασικοί στόχοι του νέου συστήματος είναι η απλοποίηση και η επιτάχυνση των διαδικασιών καθώς και ο περιορισμός της περιττής γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες μετάπτωσης των πληροφοριακών δεδομένων από τα αντίστοιχα εν λειτουργία

πληροφοριακά συστήματα των Δήμων, θα πραγματοποιηθεί ολιγοήμερη (5 εργάσιμες) προγραμματισμένη διακοπή των εργασιών ηλεκτρονικής καταχώρισης και επεξεργασίας στοιχείων Δημοτολογίου/Ληξιαρχείου. Για το λόγο αυτό και βάσει της υπ΄αρ 1/2018 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ως εξής:

Α) Οι υπηρεσίες ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ των Δήμων όλης της χώρας θα διακόψουν τις εργασίες τους από την Παρασκευή 12/1/2018 και ώρα 15.00 μέχρι την Δευτέρα 22/1/2018 με την έναρξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Β) Οι υπηρεσίες ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ των δήμων όλης της χώρας θα διακόψουν τις εργασίες τους από την Τρίτη 16/1/2018 και ώρα 15.00 μέχρι την Δευτέρα 22/1/2018 με την έναρξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Γ) Κατά το ως άνω χρονικό διάστημα (12-1-2018 έως και 21-1-2018) δεν θα εκδίδονται επίσης βεβαιώσεις δημοτολογίου και αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων από τα ΚΕΠ της χώρας

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία Δημοτολογίου ή Ληξιαρχείου για την εξυπηρέτησης τους.

Ζητούμε την κατανόηση όλων ώστε από τις 22 Ιανουαρίου 2018 να λειτουργήσει με επιτυχία το νέο Πληροφοριακό σύστημα ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Keywords
Αναζητήσεις
κεπ χωρίς σύστημα έως 21/1
Τυχαία Θέματα