Μπουτάρης: Απαράδεκτα όσα έγιναν στα εγκαίνια της ΔΕΘ - Να μην ξανάρθουν πολιτικοί αρχηγοί - Σε ποιον είπε: "Χρειάζεσαι ψυχίατρο"

18:51 17/9/2018 - Πηγή: seleo
Απαράδεκτά χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όσα έγιναν στα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Έχουμε ένα εμπορικό γεγονός, χαρμόσυνο και βλέπουμε…

διαλύεται η πόλη, να γίνονται ζημιές, να ακούγονται εκφράσεις μίσος, να αδειάζει η πόλη από Θεσσαλονικείς, η αγορά να είναι ανοιχτή και το ταμείο να είναι μείον" είπε ο δήμαρχος

και συνέχισε με την πρότασή του "Καταθέτω πρόταση να ζητήσω έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο να στείλουμε επιστολή σε επιμελητήρια, συνδέσμους, συλλόγους της Θεσσαλονίκης και να ζητούμε την κατάργηση της παρουσίας πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ. Να τους πούμε να κάνουν ένα φόρουμ με βαλκάνιους ευρωπαίους πριν ή μετά από τη ΔΕΘ όχι όμως μέσα στην πόλη. 6000 αστυνομοι ήταν εδώ είχε ξέρετε τι κόστος είχε αυτό; πόσο στοίχισε; ποιος τα πληρώνει; ο καθένας μας. Παλιότερα όταν ερχότανε οι πολιτικοί, εγώ θυμάμαι το 1974 ήρθε ο Καραμανλής δεν άνοιξε μύτη, τώρα μιλά ο κάθε πικραμένος και γίνεται χαμός εμένα με φυλούν 3 αστυνομοι" τόνισε ο Γ.Μπουτάρης. Ακούγοντας την τελευταία ατάκα ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Αβαρλής είπε στον δήμαρχο:

-Χρειάζεσαι προστασία

-Εγώ κ.Αβαρλή δε χρειάζομαι προστασία εσύ χρειάζεσαι ψυχίατρο απάντησε ο δήμαρχος και επικράτησε ένταση καθώς ο δημοτικός σύμβουλος χαρακτήρισε την έκφραση "καφενείου" ζητώντας από τον Γ.Μπουτάρη να την ανακαλέσει κάτι που δεν έγινε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πάντως εκτίμησε πως η τελευταία ΔΕΘ ήταν η πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών.

Σε δεύτερο χρόνο ο Γ.Μπουτάρης κατέθεσε και πρόταση προς συζήτηση για αλλαγή του ωραρίου αγοράς. Όπως είπε "σκεφτείτε τι γίνεται τώρα. Αλλο ωράριο Δευτέρα, άλλο Τρίτη, αλλο Τεταρτη αυτό δε βοηθά την πόλη. Έχω παράπονα μανάδων που δεν βλέπουν τα παιδιά τους και όταν τα βλέπουν τα μαλώνουν. Εγω λέω ένα ωράριο 10.00-18.00 σας παρακαλώ να την κουβεντιάσουμε"

Keywords
Τυχαία Θέματα