Άρης-ΑΕΚ: Εκτόξευση και… πάρτι στο Παλέ

18:54 13/3/2022 - Πηγή: seleo

Στο τέλος της 3ης περιόδου το σκορ ήταν 62-59 κι όταν έδειχναν ότι Άρης και ΑΕΚ οδηγούνταν ξανά σε μια μάχη σώμα με σώμα. Ωστόσο, όλα τελείωσαν έπειτα από τα πρώτα 3:30 αγωνιστικά λεπτά της τελευταίας περιόδου καθώς οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έκαναν 14-0 σερί, αξιοποίησαν την κατάρρευση της ΑΕΚ μετατρέποντας το ντέρμπι σε

υγιεινό περίπατο.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ έστησε πάρτι στο πρώτο δεκάλεπτο βλέποντας τον Άρη να μην έχει την παραμικρή διάθεση γι’ άμυνα. Οι παίκτες του Στέφανου Δέδα σούταραν ανενόχλητοι κι αν στα πρώτα λεπτά του αγώνα αυτά δεν έβρισκαν στόχο – κι έτσι ο Άρης έφτασε να προηγηθεί με 15-9 (4’) χάρη στις ατομικές προσπάθειες του Άντονι Κάουαν – στη συνέχεια είχαν 5/6 τρίποντα. Η επιμονή στην άμυνα ζώνης δεν βγήκε, αυτό φάνηκε αρχικά μέσα από τη δράση του Δημήτρη Μαυροειδή και προϊόντος του χρόνου από την αντίστοιχη των Παππά, Ράουτινς. Συνολικά, η ΑΕΚ έκανε επιμέρους σκορ 7-21 μέχρι το τέλος της περιόδου (22-30, 10’).

Ο Άρης κρατήθηκε στο παιχνίδι μέσα από την ευστοχία του στο μακρινό σουτ με τον Όμηρο Νετζήπογλου, στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως «έτρεξε» την ΑΕΚ, είχε ένταση και άμυνα, γι’ αυτό έκανε 12-0 σερί (34-30, 14’) καθώς η ΑΕΚ χρειάστηκε γεμάτο πεντάλεπτο για να βρει καλάθι. Έτσι η διαφορά πήγε στο +9 (42-33, 17’), αλλά η ΑΕΚ μάζεψε τη διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (44-41) καθώς ο Άρης μέτρησε πέντε συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις.

Τα διαδοχικά λάθη της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου αξιοποιήθηκαν με πόντους στο ανοιχτό γήπεδο για τον Άρη (53-44, 22:30), αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια συνέπεια στο transition παιχνίδι. Ο Νίκος Παππάς φρόντισε να μειώσει τη διαφορά (56-53, 26’), αλλά και να διατηρήσει τις εύθραυστες ισορροπίες όταν ο Άρης αποπειράθηκε να ξεφύγει ξανά στο σκορ (62-59, 30’).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 14-0 στην τελευταία περίοδο και πάτησαν σε διαφορά δέκα πόντων (76-59, 33’). Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι καθώς αυτό το ισχυρό προβάδισμα διατηρήθηκε με την είσοδο του αγώνα (81-62) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία πέντε λεπτά. Τα τρίποντα του Ράουτινς δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-41, 62-59, 91-73

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στατιστικά, στα πρώτα 3:30 αγωνιστικά λεπτά της τελευταίας περιόδου, ουσιαστικά όμως όταν ο Άρης έπαιξε άμυνα και ανέβασε την ένταση του αγώνα «τρέχοντας» την ΑΕΚ στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο MVP: Αυτός ο τίτλος μοιράζεται σε Όμηρο Νετζήπογλου και Άντονι Κάουαν. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι του.

Ο ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Είναι αρκετοί. Ο Τζούστον τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ-νταμπλ, ο Λόκετ έδωσε λύσεις και στις δύο πλευρές και ο Πουλιανίτης ήταν αυτός που πρόσφερε ηρεμία στην οργάνωση και δύο buzzerbeater

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Θεωρητικά η ΑΕΚ είχε πλεονέκτημα στη ρακέτα αλλά ο Κουζέγλου ήταν κατώτατος των περιστάσεων και ο Χάμερ απελπιστικά άστοχος.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον η εξέλιξή του και το 14-0 που έκανε ο Άρης σε 3:30 αγωνιστικά λεπτά στις αρχές της τελευταίας περιόδου που το μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι δύο ομάδες αγαπούν το μακρινό σουτ και το απέδειξαν με τα 60+ τρίποντα που επιχείρησαν. Με τη διαφορά όμως ότι ο Άρης βρήκε και 33 πόντους από λάθη του αντιπάλου και στον αιφνιδιασμό.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 64-63 οπότε ο Άρης απέκτησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πηγή: Gazzetta.

Το άρθρο Άρης-ΑΕΚ: Εκτόξευση και… πάρτι στο Παλέ εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα