Αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

08:26 31/7/2018 - Πηγή: seleo
Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Ναυαρίνου από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ενάντια στη ρατσιστική βία σε βάρος μεταναστών.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, ''η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ομάδα 15 φασιστών επιτέθηκαν σε τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις μετανάστες. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι οι δράστες, που φορούσαν κράνη, επιτέθηκαν στους νεαρούς με λοστούς και πυρσούς, ενώ ένας από τους επιτιθέμενους κρατούσε μαχαίρι και φώναζαν «να φύγετε από εδώ, να πάτε στη χώρα σας» και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Όπως έγινε γνωστό ο 28χρονος Αλγερινός δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο πόδι, ενώ ένας 33 χρόνος Έλληνας που βρισκόταν στην πλατεία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα. Την ώρα που ένα ορμητικό κύμα αλληλεγγύης συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην πρώτη γραμμή, οι φασίστες δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Όχι αυτό του υπόδικου Λαγού, που προσπαθεί να ξεπλυθεί ανάμεσα στα συντρίμμια, αλλά των οπλισμένων τραμπούκων που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τις γειτονιές μας''.

Keywords
Τυχαία Θέματα