Ανασκόπηση 2017 - Αυτές ήταν οι αγαπημένες πόλεις των τουριστών

09:45 1/1/2018 - Πηγή: seleo

Όλο και περισσότεροι είναι οι τουρίστες που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Μερικές πόλεις ωστόσο καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να συγκεντρώνουν το μερίδιο του λέοντος της τουριστικής πίτας.

Τις δέκα κορυφαίες εξ αυτών παρουσιάζει και φέτος η Euromonitor International στην έκθεση Top City Destinations Ranking. Η αναλυτική έρευνα κατατάσσει τις 100 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών, λαμβάνοντας υπόψη όσους διαμένουν στη χώρα

για τουλάχιστον 24 ώρες και για σκοπούς που περιλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο δεν υπολογίζει το σύνολο της χρονιάς αλλά περίοδο μικρότερη των 12 μηνών. Αξίζει να διευκρινίσουμε ότι οι εγχώριοι τουρίστες, οι επισκέπτες της ίδιας ημέρας και οι επιβάτες μέσω κρουαζιέρας αποκλείονται από την κατάταξη.

Σύμφωνα με την έκθεση, η πόλη με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως ήταν το Χονγκ - Κονγκ, επωφελούμενο από την στρατηγική θέση που αποκτά τα τελευταία χρόνια η Κίνα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Μπανγκόκ και το Λονδίνο, το οποίο έπεσε μια θέση σε σχέση με την περσινή κατάταξη - το 2015 βρισκόταν στη δεύτερη θέση.

Ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς τη συνολική κατάταξη συνειδητοποιεί ότι οι κινεζικές πόλεις κερδίζουν όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις των τουριστών παγκοσμίως επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για την τουριστική έκρηξη της χώρας. Ενδεικτικό της ανόδου των ασιατικών προορισμών αποτελεί και το γεγονός πως από τις 34 πόλεις που περιλαμβάνονταν το 2010 στους 100 προορισμούς με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ο αριθμός ανήλθε στις 41 πόλεις το 2017 με τις προβλέψεις να τις υπολογίζουν σε 47 το 2025.

Αντιθέτως μειωμένες επιδόσεις καταγράφει η Ευρώπη εξαιτίας τόσο των τρομοκρατικών επιθέσεων όσο περιστατικών όπως το Brexit. Ωστόσο μεταξύ των ευρωπαϊκων χωρών υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η χώρα μας καθώς και η Ιταλία και η Ισπανία.

Ας δούμε όμως ποιες ήταν οι πιο δημοφιλείς πόλεις για την χρονιά που πέρασε και πόσους επισκέπτες είχε η καθεμία από αυτές (ο αριθμός των επισκεπτών για το 2017 περιλαμβάνει μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017).

Χονγκ Κόνγκ: 26,6 εκατ. επισκέπτες
Μπανγκόκ: 21,2 εκατ. επισκέπτες
Λονδίο: 19,2 εκατ. επισκέπτες
Σινγκαπούρη: 16,6 εκατ. επισκέπτες
Μακάου: 15,4 εκατ. επισκέπτες
Ντουμπάι: 14,9 εκατ. επισκέπτες
Παρίσι: 14,4 εκατ. επισκέπτες
Νέα Υόρκη: 12,7 εκατ. Επισκέπτες
Σενζέν: 12,6 εκατ. επισκέπτες
Κουάλα Λουμπούρ: 12,3 εκατ. επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα