«Zόραν ξέρεις τις Πρέσπες;»- To νέο βίντεο του Τσίπρα με το τηλεφώνημα στον Ζάεφ και την συμφωνία στις Πρέσπες

15:22 13/7/2018 - Πηγή: seleo
Νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου, για την καμπάνια «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», στο οποίο καταγράφεται η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

Στο βίντεο καταγράφεται το παρασκήνιο της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και η στιγμή που «κλειδώνει» το ραντεβού των δυο ηγετών για την υπογραφή της συμφωνίας.

«Ζόραν, γνωρίζεις την περιοχή που λέγεται Πρέσπες;» λέει μιλώντας αγγλικά ο Αλέξης Τσίπρας

και συνεχίζει:

«Εδώ είναι Βαλκάνια. Θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες αλλά μια μέρα η Ιστορία θα μας δικαιώσει».

Ενώ, τονίζει στον Ζόραν Ζάεφ, πως θα είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί την «Βόρεια Μακεδονία».

Στη συνέχεια «πέφτουν» πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας, με το βίντεο να συνοδεύεται από τις εξής φράσεις:

«Ενα καινούργιο τραγούδι, ξεκινάμε να γράφουμε σήμερα μαζί, εδώ στις Πρέσπες. Στόχος μας είναι αυτό το τραγούδι της χαράς να τραγουδιέται για πολλούς αιώνες. Στη γλώσσα μας και στη γλώσσα σας. Στη χώρα μας και στη χώρα σας. Από τον λαό μας και από τον λαό σας».

{youtube}GOrcbI_KClE{/youtube}

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε το βίντεο στο Twitter γράφοντας:

«H Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την μετονομασία της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης που διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 & πλέον χρόνια. Με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν όχι μόνο το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον. Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας & αξιών, μιας Ελλάδας πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη. Ανοίγουμε παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας. Με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθιά πληγωμένη περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα