Tips για να αποφύγετε τις πλαστές ασφάλειες αυτοκινήτων

19:48 27/7/2018 - Πηγή: seleo
Η ασφάλεια αυτοκινήτου θα πρέπει να αγοράζεται πάντα από πρόσωπο ή επιχείρηση που εμπιστευόμαστε καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να είναι πλαστή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτών που πιστεύοντας πως…

επέλεξαν να αγοράσουν μια ασφάλεια αυτοκινήτου από επιτήδειους που είτε τους πούλησαν ένα πλαστό συμβόλαιο, είτε τους ασφάλισαν σε κάποια εταιρεία «φάντασμα». Έτσι είναι αναγκαίο να παίρνουμε πάντα τα παρακάτω μέτρα προστασίας όταν ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε μια ασφάλεια αυτοκινήτου:

1. Έρευνα πριν την αγορά

Πριν

προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά, θα πρέπει να κάνετε μια σχετική έρευνα για την εταιρεία, τις καλύψεις αλλά και το πρόσωπο ή την επιχείρηση που σας προτείνει την ασφάλεια αυτοκινήτου, ώστε να είστε σίγουροι για το που πορεύεστε. Αν δεν βρείτε κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για απάτη.

2. Απόδειξη πληρωμής

Η απόδειξη πληρωμής του ασφαλιστηρίου με τα στοιχεία του πωλητή είναι το ισχυρότερο τεκμήριο πως έχετε αγοράσει μια ασφάλεια αυτοκινήτου.

3. Έλεγχος του συμβολαίου

Αρκετοί επιτήδειοι προσφέρουν παραποιημένα συμβόλαια. Για να μην είστε ένα από τα θύματα τους, ελέγξτε το συμβόλαιο με μεγάλη προσοχή για παραποιήσεις ή ασαφή σημεία. Ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την εγκυρότητα της ασφάλειας αυτοκινήτου σας, είναι η σελίδα του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών, όπου με το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος σας μπορείτε να διασταυρώσετε εάν υπάρχει συμβόλαιο στο όνομα σας.

4. Επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με την εταιρεία σας και να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια αυτοκινήτου σας.

5. Σε περίπτωση αμφιβολιών καλέστε τις αρχές

Μια πάγια τακτική των επιτήδειων που πουλούν πλαστές ασφάλειες αυτοκινήτων, είναι η αποτροπή εμπλοκής της Αστυνομίας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Η εμπειρία ανάλογων περιστατικών έχει δείξει πως οι δήθεν ασφαλιστές προτρέπουν στα θύματα να προχωρήσουν σε ιδιωτική διευθέτηση των ζημιών, καθώς η εμπλοκή των αρχών θα αποκαλύψει την απάτη τους. Να θυμάστε πως σε ένα ατύχημα οι αρχές πρέπει να ενημερωθούν πρώτες και στη συνέχεια ο ασφαλιστής μας.

6. Να γνωρίζετε τις επιπλέον επιπτώσεις

Είναι αποκλειστική σας ευθύνη να έχετε μια έγκυρη ασφάλεια αυτοκινήτου. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως στη δυσάρεστη θέση που έχετε πέσει θύματα και έχετε εμπλακεί σε ατύχημα, όχι μόνο δεν θα έχετε κάλυψη αλλά είναι πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με επιπλέον ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για πλαστογραφία.

7. Αγοράστε με ασφάλεια

Για να αποφύγετε κάθε ρίσκο, ο πιο ασφαλής τρόπος για να κλείσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι είτε μέσω της ίδιας της ασφαλιστικής εταιρείας, είτε μέσω έμπιστων τρίτων προμηθευτών που θα διασφαλίσουν πως το συμβόλαιο θα σας καλύπτει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα