8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

19:01 21/10/2018 - Πηγή: seleo
Καλώς ήρθατε για ακόμα μία εβδομάδα στην πολυαγαπημένη, στην πολυβραβευμένη και στην πολυτραγουδισμένη ατζέντα μου (Αν συνειδητοποιήσετε, ότι τα πιστεύω κιόλας αυτά που με περίσσιο θάρρος γράφω, σας δίνω το…

με εισάγεται σε κάποιο ανάλογο ίδρυμα!). Τι κάνετε; Πώς περάσατε την εβδομάδα σας; Εγώ μπορώ να πω, ότι έχω αρχίσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να προσαρμόζομαι στο χειμερινό κλίμα και πρόγραμμα (Ναι μου πήρε αρκετό καιρό! Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταγγείλω όλους εσάς εκεί έξω, που προσαρμόζεστε πάρα πολύ εύκολα στις αλλαγές και στις καινούριες καταστάσεις και κάνετε εμένα να αισθάνομαι απροσάρμοστο!

Ευχαρστως θα δεχθώ τις συμβουλές σας σε προσωπικά μηνύματα, γιατί εγώ όπως καταλαβαίνετε σε αυτό τον τομέα κάπως κωλύομαι!). Επομένως, και αυτή την εβδομάδα οι επιλογές για έξω είναι πάρα πολλές και για να μην κουράζεστε, ψάχνοντας τες (Γιατί εγώ νοιάζομαι για σας βρε! Πως; Τόσο καιρό σας λέω τα ψυχολογικά μου, μια σχέση α όσο να πεις την έχουμε αποκτήσει πια!) σας έχω τις καλύτερες εδώ συγκεντρωμένες, για να διαλέξετε. Καλή εβδομάδα λοιπόν!:
1. Ταινία «ALPHA»: Η ταινία (διάρκειας 96) είναι μία περιπέτεια με αρκετά στοιχεία δράματος αμερικανικής παραγωγής. Η ταινία διαδραματίζεται χρονικά στην τελευταία Εποχή των Παγετώνων και παρουσιάζει εξαιρετικά παραστατικά την δημιουργία σχέσεων μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας η ιστορία ενός μικρού αγοριού, το οποίο επειδή τραυματίζεται στη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού με τη φυλή του αναγκάζεται να μάθει να επιβιώνει μόνο του. Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα, αρχίζει σταδιακά να εξημερώνει έναν μοναχικό λύκο. Οι δυο τους τελικά μαθαίνουν να λειτουργούν σαν μία ομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που κρύβει η φύση. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 11 Οκτωβρίου 2018.
2. Ταινία «Peppermint»: Η ταινία (διάρκειας 102 λεπτών) είναι μία περιπέτεια με αρκετά στοιχεία δράματος αμερικανικής παραγωγής. Η Ράιλι Νορθ ζει μια ευτυχισμένη ζωή μαζί με τον άνδρα και την 10χρονη κόρη της. Ωστόσο, η ευτυχία της θα γκρεμιστεί βάναυσα, όταν ο σύζυγος της θα μπλέξει με επικίνδυνα καρτέλ ναρκωτικών. Απόρροια αυτού, ήταν να δολοφονηθεί βάναυσα, τόσο ο σύζυγος της, όσο και η κόρη της. Η Ράιλι, ξυπνώντας από το κώμα στο οποίο είχε περιέλθει, μαθαίνει ότι τα μέλη της οικογένειας της έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Παρά τις προσπάθειες της να αποδώσει δικαιοσύνη το σύστημα φαίνεται να την πολεμά και οι δολοφόνοι αθωώνονται. Η ίδια, τότε απομονώνεται για χρόνια μακριά από τους πάντες και τα πάντα. Όταν θα συμπληρωθούν πέντε χρόνια από την δολοφονία της οικογένεια της, θα επιστρέψει ως τιμωρός, ζητώντας απεγνωσμένα εκδίκηση και δικαιοσύνη. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, στις 18 Οκτωβρίου 2018.
3. Ταινία «Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιαλ»: Η ταινία (διάρκειας 141 λεπτών) είναι μία περιπέτεια μυστηρίου αμερικανικής παραγωγής. Στο Ελ Ροαγιαλ, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο στην Λίμνη Τάχο, συναντιούνται 7 άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Όλοι τους φαίνεται να κουβαλάνε καλά κρυμμένα μυστικά, τα οποία σε συνδυασμό με το σκοτεινό παρελθόν του ξενοδοχείου, φαίνεται να τους στοιχειώνουν. Θα καταφέρουν να βρουν την λύτρωση, που κυνηγούν ή θα χαθούν για πάντα στο συνονθύλευμα του παρελθόντος, που επιστρέφει αδυσώπητο; Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 18 Οκτωβρίου του 2018.
4. Παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα» στη Μονή Λαζαριστών: Το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» είναι η θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή, «Μαργαρίτα Περδικάρη». Το έργο μας μεταφέρει χρονολογικά στην εποχή της κατοχής και χωρικά στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο επίκεντρο είναι η οικογένεια Περδικάρη, η οποία είναι μια τυπική μεγαλοαστική οικογένεια. Το έργο με κεντρικό φίλτρο τις οικογενειακές σχέσεις πραγματεύεται έννοιες, όπως η απληστία, ο συντηρητισμός, το επίπλαστο των κοινωνικών θέσεων και η διάβρωση των αξιών της ελληνικής επαρχίας. (Διεύθυνση: Μονή Λαζαριστών, Μέρες: από 13 Οκτωβρίου Κυριακή (19:00) Τετάρτη (18:00) Πέμπτη (21:00) Παρασκευή (21:00) Σάββατο (21:00), Προπώληση εισιτηρίων: VIVA, τηλέφωνο: 11876 Seven spots και Reload stores).
5. Παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Βασιλικό θέατρο: Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του, το αριστουργηματικό και κλασικό πια έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» καταφέρνει μέσω της καλλιτεχνικής αισθητικής και του πρωτοποριακού δυναμισμού του, να φωτίσει αρκετά σκοτεινά σημεία αλλά και αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Απόλυτα επίκαιρο το θεατρικό έργο του Μπέκετ, καταφέρνει ακόμα και σήμερα να περάσει πολύ ισχυρά μηνύματα. (Διεύθυνση: Βασιλικό θέατρο, Μέρες: Κυριακή (20:00) και Τετάρτη (18:00), Εισιτήρια: από 5 έως 13 ευρώ, Προπώληση εισιτηρίων: VIVA, τηλέφωνο: 11876 Seven spots και Reload stores).
6. Παράσταση «Ήρωες» στο θέατρο Αριστοτέλειον: To έργο παρουσιάζει τρείς συνταξιούχους στρατιωτικούς, οι οποίοι ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Όνειρο τους είναι, ότι μια μέρα θα καταφέρουν να βγουν από το νοσοκομείο, προκειμένου να αναλάβουν και πάλι δράση. Όλα τα σχέδια, τα οποία καταστρώνουν, προκειμένου να αποδράσουν, φυσικά καταλήγουν στο κενό, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Έτσι, η παράσταση αυτή καταφέρνει, μέσα από την φαντασία αυτών των ανθρώπων, να μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο μη πραγματικό, στον οποίο κυριαρχεί το χιούμορ και η γλυκιά μελαγχολία της οριστικά πεπερασμένης νιότης. (Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: Κυριακή (20:00) Τετάρτη (20:00) Πέμπτη (21:00) Παρασκευή (21:00) Σάββατο (21:00), Εισιτήρια: 18€, 14€, 12€).
7. Παράσταση «Η πόρνη από πάνω» στο θέατρο Αυλαία: Η Ερατώ είναι μια νοικοκυρά, η οποία ζει μια αρκετά συμβατική ζωή. Η παράσταση εστιάζει στην ζωή αυτής της γυναίκας παρουσιάζοντας την ως έναν ιδιαίτερα συνειδητοποιημένο άνθρωπο, ο οποίος μέσω των πράξεων αλλά και των απόψεων του καταφέρνει να περάσει ισχυρά μηνύματα σχετικά με την αντιμετώπιση του γυναικείου φύλλου, την προδοσία, των έρωτα αλλά και την καταπάτηση της αυτοεκτίμησης. Ωστόσο, όλα θα αλλάξουν όταν στο από πάνω διαμέρισμα θα μετακομίσει μία πόρνη. Η Ερατώ από την στιγμή αυτή και μετά δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος. (Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 22 και 23 Οκτωβρίου, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 13€ γενική είσοδος & 10€ φοιτητικό-ανέργων, Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αυλαία Πληροφορίες- Κρατήσεις: Ταμείο Θεάτρου Αυλαία: 2310230013).
8. Street Outdoors & Synthetic with Moodymann: Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 ο πολυχώρος WE ετοιμάζεται να υποδεχθεί δύο από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδος, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία και μοναδική βραδιά. Έτσι οι Street Outdoors και Synthetic παρουσιάζουν τον Moodymann, έναν αινιγματικό και πρωτοποριακό καλλιτέχνη, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και υπόσχονται να προσφέρουν ένα πάρτι γεμάτο χορό και φυσικά ηλεκτρονική μουσική. (Διεύθυνση: πολυχώρος WE, Μέρα: 25 Οκτωβρίου 2018, Ώρα: 22:30, Εισιτήρια: 12 και 15 ευρώ).
9. THESSBRUNCH στο Colors Urban Hotel: Το Color Urban Hotel, ακολουθώντας τις τάσεις του εξωτερικού διοργανώνει ένα διήμερο event με τίτλο THESSBRUNCH, προσκαλώντας του θεσσαλονικείς να δοκιμάσουν ιδιαίτερες γεύσεις, που θυμίζουν τα πρωινά γεύματα του εξωτερικού. Φυσικά όλα αυτά θα λάβουν χώρα σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της πόλης. Εάν λοιπόν, είσαι λάτρης των brunch μην χάσεις το THESSBRUNCH στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2018 στο Colors Urban Hotel. (Διεύθυνση: Colors Urban Hotel, Μέρες: 27 και 28 Οκτωβρίου 2018, Ώρα: 11:00-15:00).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
Τυχαία Θέματα