8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

20:31 16/9/2018 - Πηγή: seleo
Καλησπέρα σας, και καλώς ήρθατε για ακόμα μία εβδομάδα στην πιο ευδιάθετη και αισιόδοξη πολιτιστική ατζέντα, αυτής εδώ της πόλης (θα έλεγα της χώρας, αλλά εντάξει πάει πολύ). Ναι εγώ…

μία τούρτα σοκολατίνα για να το παίξω χαρούμενος (Αν και θα έπιανε! Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις), απλά μιας και ο Σεπτέμβριος έχει μπει πια για τα καλά, αποφάσισα να αρχίσω να χωνεύω (Μπας και χωνέψω και τίποτα γενικά!) την ιδέα του ερχομού του χειμώνα, μαζί με ό,τι αυτό συνεπάγεται (Ξέρετε εσείς σχολή, δουλειά, ρουτίνα, φαγητό… καλά αυτό δεν σταμάτησε και πότε!). Γιατί ρε παιδιά, όπως είπα ξανά και πέρυσι (Είμαι

τόσο μετριόφρων, που επικαλούμαι δικά μου σοφίσματα! Μααααλιστα!) οι εποχές και γενικά ο χρόνος είναι απλές συμβάσεις, που εμείς οι άνθρωποι έχουμε επινοήσει για να λειτουργεί αρμονικά αυτό, που ονομάζουμε κοινωνικό σύνολο. Αν λοιπόν, εγώ το επιθυμώ μπορεί όλο τον χρόνο να είναι καλοκαίρι, γιατί το «καλοκαίρι» το φτιάχνουμε εμείς περνώντας καλά και ζώντας την κάθε στιγμή! (Νιώθω εξίσου άβολα με εσάς, για το πόσο cheesy έγινα, but that’s life!). Καλή εβδομάδα λοιπόν!:

1. Ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι»: Η ταινία (διάρκειας 104 λεπτών) είναι live action κινούμενα σχέδια, αμερικανικής παραγωγής. Ο Κρίστοφερ, το νεαρό αγόρι που έζησε αμέτρητες περιπέτειες στο Δάσος των Εκατό Εκταρίων με την παρέα των παιχνιδιών του, όντας πια ενήλικος έχασε το «δρόμο» του. Τώρα, οι φίλοι της παιδικής του ηλικίας θα επιστρέψουν στον ενήλικο κόσμο για να βοηθήσουν τον Κρίστοφερ Ρόμπιν να θυμηθεί ανυπόμονο και ονειροπόλο αγόρι, που ακόμα κρύβει κάπου μέσα του. Φαίνεται πόσο όσα χρόνια και αν περάσουν οι αληθινοί σου φίλοι θα είναι πάντα εκεί για να σε βοηθήσουν, αρκεί να κρατάς ζωντανό το παιδί μέσα σου. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018.
2. Ταινία «Ο κατάσκοπος που με παράτησε»: Η ταινία (διάρκειας 117 λεπτών) είναι μία περιπέτεια με αρκετά στοιχεία κωμωδίας, αμερικανικής παραγωγής. Η Audrey και η Morgan λοιπόν, είναι δύο φίλες που ζουν στο Los Angeles. Ολόκληρη η ζωή τους αλλάζει απρόσμενα, όταν ένας πρώην φίλος της Audrey της μπλέκει σε μία παγκόσμια συνωμοσία. Τότε, οι δυο τους συνειδητοποιούν, ότι πρέπει να αναλάβουν δράση, προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους, καθώς ευρωπαίοι εκτελεστές βρίσκονται στα ίχνη τους. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 13 Σεπτεμβρίου του 2018.
3. Ταινία «The equalizer 2»: Η ταινία (διάρκειας 121 λεπτών) είναι μία περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής. Ο Denzel Washington επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε έναν από του ρόλους, που τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό, παίζοντας στο πρώτο σίκουελ της καριέρας του. Στην ταινία λοιπόν, ο γνωστός στους σινεφίλ Robert McCall έχει ως στόχο του να αποδώσει δικαιοσύνη, όντας στο πλευρό των αδύναμων. Θα καταφέρει να βγει νικητής από την προσωπική του αυτή μάχη; Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2018.
4. Παράσταση «Μαντάμ Σουσού» στο θέατρο Δάσους: Η παράσταση αποτελεί την θεατρική μεταφορά του θρυλικού έργου του Δημήτρη Ψαθά. Επικεντρωνόμαστε λοιπόν, στην ζωή της ονειροπόλας Σουσού, που ζει σε μία φτωχογειτονιά μαζί με τον άντρα της τον Παναγιωτάκη. Ωστόσο, η ίδια ονειρεύεται μία ζωή γεμάτη πλούτη, ανέσεις και χλιδή και για να το πετύχει φτιάχνει ένα δικό της επίπλαστο παράλληλο σύμπαν, στο οποίο και ζει μέσα. Θα καταφέρει να επιβιώσει, όταν το όνειρο της αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα; (Διεύθυνση: θέατρο Δασούς, Μέρες: 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2018, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€).
5. Παράσταση «Εκκλησιάζουσες» στο θέατρο Δάσους: Οι Εκκλησιάζουσες είναι ένα από τα εμβληματικότερα έργα του Αριστοφάνη, κυρίως λόγω της έντονης πολιτικής σάτιρας, που άσκησε στην παγκόσμια λογοτεχνία. Επίσης είναι αξιοσημείωτη, γιατί υπήρξε μία από τις πρώτες κωμωδίες, που έφερε τις γυναίκες στο προσκήνιο, εκθειάζοντας παράλληλα τον θεσμό της δημοκρατίας. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρες: από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10€ Μειωμένο: 5€).
6. Παράσταση «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στη Μονή Λαζαριστών: Η Μονή Λαζαριστών φιλοξενεί την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Κουτσουρέλη. Πρόκειται για μία την θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου έργου του Νίκου Καζαντζάκη, μέσω της οποία για ακόμα μία φορά εκφράζονται μεταφυσικά, υποσυνείδητα και υπαρξιακά ερωτήματα, τα οποία μέχρι και σήμερα καταφέρνουν να παραμένουν διαχρονικά, καθώς είναι συνυφασμένα με την ανθρώπινη φύση. (Διεύθυνση: μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών, Μέρες: από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, Ώρα: 19:00, Εισιτήρια: Τετάρτη & Πέμπτη: 5€ Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10€).
7. Η Ματούλα Ζαμάνη στη Μονή Λαζαριστών: Η σπουδαία ερμηνεύτρια, επιστρέφει για ακόμα μία φορά στην πόλη μας, την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προσφέρει ένα live γεμάτο μελωδίες, αναμνήσεις και συναισθήματα. Στην εμφάνιση αυτή, θα παρουσιάσει παλιά αλλά και καινούρια της τραγούδια. (Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 19 Σεπτεμβρίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 11€ προπώληση 13€ ταμείο, Προπώληση εισιτηρίων: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα - Παρασκευή, 10.00 - 14.00) Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα) Seven spots, Media Markt και ηλεκτρονικά στο viva.gr).
8. REWORKS FESTIVAL 2018: Το φεστιβάλ που κάθε Σεπτέμβρη μεταμορφώνει τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει για να της δώσει μια νέα πνοή από τη συνήθη καθημερινότητα της. Σταθερά στο επίκεντρο κάθε χρόνο, μια μοναδική μουσική γιορτή, γίνεται αφορμή για επισκέπτες από όλη τη χώρα και τον κόσμο, να ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη και να γίνουν ένα μαζί με το κοινό της. Όλοι μαζί παρακολουθούν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, νέες μουσικές τάσεις, ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από την παρουσίαση καλλιτεχνών της χώρας! Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος τα Reworks θα προβάλλουν πρωτοποριακές μουσικές τάσεις και νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, οπότε αν είσαι λάτρης αυτού του είδους της μουσικής μην το χάσεις! (Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ: https://reworks.gr/ ).
9. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο ανοιχτό θέατρο Συκεών: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει φέτος τα 45 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι. Αποφάσισε λοιπόν, προς τιμήν αυτών των χρόνων, να πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα, ευχαριστώντας με αυτό τον τρόπο το κοινό, που τον ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια. (Διεύθυνση: Καρόλου Κουν 11, Μέρα: 22 Σεπτεμβρίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Προπώληση 10€ - Ταμείο 12€ - Φοιτητικό/ΑΜΕΑ 10€).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
εβδομαδα, σπιτι, los angeles, denzel washington, seven spots, media markt, reworks festival, καλοκαιρι, life, live, audrey, morgan, δραση, denzel, washington, θεατρο, χλιδή, εισιτήρια, θεσσαλονικη, εμφάνιση, media, markt, viva, reworks, festival, νέα, https, ελλαδα, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, η ζωη, ξανα, δουλεια, ιχνη, κωμωδιες, μουσικη, ονοματα, ονειρο, τηλεφωνο, τραγουδια, ωρα, media markt, αναμνησεις, απλα, ατζεντα, αφορμη, γινεται, δασος, δωσει, εγινε, εισιτήρια, εργα, εμφάνιση, εξελιξη, εποχες, ζωη, ιδεα, ιδεες, ιδια, κινουμενα σχεδια, λογοτεχνια, μικρο, μονη λαζαριστων, παντα, οθονη, οντας, παιδι, παιδια, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πεμπτη, περιβαλλον, πνοη, σαββατο, σκηνοθεσια, συμπαν, σχεδια, τουρτα, φεστιβαλ, φυση, φορα, χλιδή, χρονος, ψαθα, αγορι, audrey, denzel washington, denzel, εμφανισεις, festival, φιλοι, γιορτη, https, χωρα, ηλεκτρονικα, κυριακη, los angeles, media, μια φορα, morgan, markt, reworks, washington, πληροφοριες, reworks festival, seven spots, viva, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα