Το WearOS αλλάζει ριζικά, με τη συμβολή της Samsung

Οι Google (WearOS) και Samsung (Tizen) ενώνουν τις δυνάμεις τους για το ανασχεδιασμένο λειτουργικό για wearables.

Στο πλαίσιο του I/O Keynote 2021 της Google, ανακοινώθηκε πως το WearOS (το λειτουργικό τής Google για wearables) αλλάζει ριζικά.

Σε αυτή τη σημαντική αλλαγή θα συμβάλλει η Samsung,

με τις δύο εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα, συγκεντρωμένο και βελτιωμένο λειτουργικό αξιοποιώντας τα καλύτερα σημεία και των δύο. Όπως φαίνεται, η νέα πλατφόρμα θα ονομάζεται απλά "Wear", αφαιρώντας το "OS".

Η βασική τριπλέτα βελτιώσεων αφορά καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, μικρότερους χρόνους φόρτωσης και πιο ομαλά εφέ κίνησης. Η εμπειρία χρήσης θα είναι καλύτερη χάρη σε περισσότερες και πιο βολικές συντομεύσεις, όπως και την προσαρμογή της αρχικής οθόνης με Tiles. 

Βασικές εφαρμογές, σαν τα Google Maps, Google Assistant και Google Pay, θα βρίσκονται ένα άγγιγμα μακριά και γενικότερα, η γκάμα εφαρμογών θα επεκταθεί. Κάποιες εφαρμογές, όπως οι Google Maps και YouTube Music, θα λειτουργούν πλέον εντελώς αυτόνομα χρησιμοποιώντας αρχεία αποθηκευμένα στο wearable. Η Fitbit θα προσφέρει την τεχνογνωσία της, βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια και γενικότερη ποιότητα μετρήσεων αλλά και εμπειρίας χρήστη.

Η Google υποσχέθηκε μια νέα εποχή για τα wearables, αναφέροντας πως τα updates θα έρθουν σταδιακά εντός του έτους. Από την πλευρά της, η Samsung ανέφερε πως θα τηρήσει την τριετία υποστήριξης για τις συσκευές που χρησιμοποιούν Tizen, οπότε για τους κατόχους Samsung wearables, τα πράγματα συνεχίζουν ως έχουν.

 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα