Τηλεοπτική σειρά «Neuromancer» ετοιμάζεται για το Apple TV+

16:20 3/3/2024 - Πηγή: Insomnia

Όπως ανακοίνωσε η ίδια εταιρεία πρόσφατα, η Apple εργάζεται για να επεκτείνει περαιτέρω το ήδη μεγάλο και σημαντικό χαρτοφυλάκιο από τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας για το Apple TV+ με μία σημαντική προσθήκη, εκείνη του «Neuromancer» (Νευρομάντης).

Πρόκειται για μία νέα δραματική σειρά επιστημονικής φαντασίας-κυβερνοπάνκ 10

επεισοδίων που βασίζεται στο βραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του William Gibson. Η προσαρμογή για την τηλεόραση θα γίνει από τους Graham Roland (Tom Clancy's Jack Ryan, Dark Winds) και JD Dillard (Devotion, The Outsider, Sleight) σε συμπαραγωγή των Skydance Television και Anonymous Content. Στην παραγωγή συμμετέχει επίσης η DreamCrew Entertainment του Drake, με τον Graham Roland να αναλαμβάνει τον ρόλο showrunner και τον JD Dillard να σκηνοθετεί το πιλοτικό επεισόδιο.

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία ενός προβληματικού σούπερ-χάκερ ονόματι Case, ο οποίος μπλέκεται σε έναν επικίνδυνο ιστό ψηφιακής κατασκοπείας και κυβερνοεγκλήματος στον εικονικό κόσμο του Ηλεκτροσύμπαντος (μία δυστοπική εκδοχή του κόσμου μας το 2041) μαζί με τη συνεργάτιδά του Molly, μία δολοφόνο με μάτια καθρέφτη, έχοντας στόχο να ληστέψουν μία μια εταιρική δυναστεία με ανείπωτα μυστικά.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτή την εμβληματική ιδιοκτησία στο Apple TV+» δήλωσαν οι δημιουργοί και εκτελεστικοί παραγωγοί Graham Roland και JD Dillard. «Από τότε που γίναμε φίλοι πριν από σχεδόν 10 χρόνια, αναζητούσαμε κάτι για να συνεργαστούμε, οπότε αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Το Neuromancer έχει αποτελέσει έμπνευση για την επιστημονική φαντασία που ακολούθησε και ανυπομονούμε να φέρουμε το τηλεοπτικό κοινό στον καθοριστικό κυβερνοπάνκ κόσμο του William Gibson» συνέχισαν.

Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβαν οι Graham Roland και JD Dillard, μαζί με τους David Ellison, Dana Goldberg και Matt Thunell για την Skydance Television, την Anonymous Content, τους Drake, Adel 'Future' Nur και Jason Shrier για την DreamCrew Entertainment και τους Zack Hayden και Gibson.

Το ντεμπούτο μυθιστόρημα του William Gibson, «Neuromance», έχει επαινεθεί ως ένα από τα πρώτα και πιο σεβαστά έργα κυβερνοπανκ και έχει λάβει πολλές διακρίσεις, όπως το βραβείο Nebula, το βραβείο Philip K. Dick και το βραβείο Hugo. Το μυθιστόρημα ήταν το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Sprawl». Ακολούθησαν τα βιβλία «Count Zero» και «Mona Lisa Overdrive».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα