Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το WWDC 2024 της Apple με iOS 18, macOS 15 και όχι μόνο

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τις ημερομηνίες για το 35ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου.

Η πολυαναμενόμενη κεντρική ομιλία του WWDC 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου στο Apple Park, στα κεντρικά της εταιρείας στο Cupertino της Καλιφόρνια, ενώ το υπόλοιπο

της εκδήλωσης θα διεξαχθεί online και θα είναι δωρεάν για τους προγραμματιστές.

Καθώς το WWDC είναι μια εκδήλωση που επικεντρώνεται κυρίως στο λογισμικό, αναμένεται ότι η Apple θα παράσχει πληροφορίες για την πρόοδό της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, και την ενσωμάτωσή της στις πλατφόρμες της. Σύμφωνα με την παράδοση, η εταιρεία είναι πιθανό να παρουσιάσει μια σειρά από επερχόμενες ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15 και watchOS 11. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Apple να παρουσιάσει το επόμενο λειτουργικό σύστημα, το visionOS 2, για το πρόσφατα λανσαρισμένο Apple Vision Pro headset.

Αν και το WWDC επικεντρώνεται κυρίως στο λογισμικό, υπάρχει πιθανότητα η Apple να προβεί και σε hardware ανακοινώσεις. Η περσινή εκδήλωση εξέπληξε τους παρευρισκόμενους με πολυάριθμες αποκαλύψεις προϊόντων, όπως το Vision Pro και το MacBook Air 15 ιντσών με M2 SoC. Με το Mac Mini να απουσιάζει αισθητά από τις πρόσφατες ανανεώσεις προϊόντων, εικάζεται ότι η εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει μια νέα έκδοση με βάση το M3 για αυτόν το μίνι επιτραπέζιο υπολογιστή.

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν φήμες γύρω από το iOS 18, με αναφορές που υποδηλώνουν ότι η Apple μπορεί να ενσωματώσει το Gemini AI της Google με το Siri και διάφορες εφαρμογές του iPhone. Ο Brad Joswiak, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, φάνηκε να υπαινίσσεται αυτή την εξέλιξη μέσω της ύποπτης αναφοράς στο σλόγκαν "Absolutely Incredible" σε μια πρόσφατη ανάρτηση. Άλλα πιθανά χαρακτηριστικά του λογισμικού του smartphone περιλαμβάνουν τη δυνατότητα τοποθέτησης εφαρμογών οπουδήποτε στην αρχική οθόνη, την υποστήριξη RCS στην εφαρμογή Messages και τη συνήθη σειρά αλλαγών στο σχεδιασμό.

Η κεντρική εκδήλωση WWDC θα είναι προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής Apple Developer app, του ιστότοπου της εταιρείας και μέσω YouTube. Επιπλέον, η Apple απευθύνει προσκλήσεις σε 50 νικητές του ετήσιου Swift Student Challenge για να παρακολουθήσουν δια ζώσης το συνέδριο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα