Όλα τα οχήματα της Maserati θα διαθέτουν ηλεκτρικές εκδόσεις από το 2025

Πριν λίγες ημέρες, η Maserati ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις ολόκληρου του «στόλου» αυτοκινήτων της μέχρι το 2025, με την προσπάθεια «ηλεκτροποίησης» της εταιρείας να ξεκινά από ένα roadster 1200 hp με την ονομασία GranTurismo EV που πρόκειται να κυκλοφορήσει του χρόνου.

Το GranTurismo «Folgore» θα είναι το πρώτο «πράσινο» όχημα της εταιρείας, με τα 1.000+ άλογα να μεταφράζονται σε λιγότερο από 3 δευτ. για τα 0-100 χλμ./ ώρα και σε 304 χλμ./

ώρα τελική ταχύτητα πριν παρέμβει ο ηλεκτρονικός περιορισμός.

Θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του νέου Grecale SUV και της Grancabrio GT το 2023 οι ηλεκτρικές εκδόσεις της MC20, της Quattroporte και του Levante SUV το  2025. Η Ιταλική φίρμα επίσης ανακοίνωσε την πρόθεση της να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να ασπαστεί πλήρως την ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030.

Η εταιρεία, θυγατρική του Stellantis Group, δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος των επερχόμενων ηλεκτρικών οχημάτων της, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη της τιμές των σημερινών αυτοκινήτων της, θα εξακολουθήσει να απευθύνεται σε λίγους.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα