Νέα εφαρμογή παρακολούθησης αθλητικών αγώνων και στατιστικών παρουσιάζει η Apple

Συνεχίζει την επένδυσή της στον αθλητισμό και τις συνδρομητικές υπηρεσίες o τεχνολογικός κολοσσός

Σε μία κίνηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης τοποθέτησής της στην αγορά της συνδρομητικής πρόσβασης σε αθλητικά γεγονότα, η Apple προχωρά στην παρουσίαση μιας νέας εφαρμογής για χρήστες κινητών iPhone, της Apple Sports. H εφαρμογή θα προσφέρει στους φίλους

του αθλητισμού πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα σκορ αθλητικών αγώνων, σε στατιστικές και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις αγαπημένες τους ομάδες και πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα έρχεται να ανταγωνιστεί άλλες αντίστοιχες εφαρμογές που διατίθενται ήδη μέσω του App Store.

Διαθέσιμη αρχικά στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει πληροφορίες για ομάδες που συμμετέχουν στα εξής πρωταθλήματα: MLS, NBA, NCAA, NHL, Bundesliga, LaLiga, Liga MX, Ligue 1, Premier League και Serie A. Η Apple αναφέρει ότι προσεχώς θα προστεθούν και άλλα πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων τα MLB, NFL, NCASF, NWSL και WNBA, ενόψει των σεζόν τους.

Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες θα μπορούν να προσαρμόζουν τα αποτελέσματα που θα εμφανίζονται, ώστε να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες, πρωταθλήματα και τουρνουά, αλλά και να μετακινούνται με ευκολία μεταξύ των διάφορων ενοτήτων, όπως για παράδειγμα περιγραφή αγώνων με κείμενο, στατιστικές ομάδες, συνθέσεις αλλά και ζωντανές στοιχηματικές αποδόσεις -με την τελευταία επιλογή, πάντως, να μπορεί να απενεργοποιηθεί από το χρήστη μέσω του μενού ρυθμίσεων, όπως επισημαίνει η Apple. Η εταιρία δήλωσε στο TechCrunch ότι οι αποδόσεις παρέχονται από τη Draft Kings, όμως δεν υπάρχει καμία συμφωνία κατανομής των εσόδων, καθώς η ίδια η εφαρμογή δεν υποστηρίζει λειτουργία ζωντανού στοιχηματισμού.

Παρότι η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να κατευθύνει πελάτες στις άλλες συνδρομητικές προτάσεις της για τη παρακολούθηση αγώνων, μέσω της εφαρμογής Apple TV, όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν αγώνες σε ζωντανή μετάδοση, καθώς και τις άλλες εφαρμογές της εταιρίας. Η Apple τα τελευταία χρόνια επενδύει σημαντικά στο κομμάτι του αθλητισμού, καθώς έχει υπογράψει συμφωνίες με το Major League Baseball, στο πλαίσιο 10ετούς συμβολαίου που ξεκίνησε το 2023. Πέρυσι άρχισε επίσης να προσφέρει Season Pass για το Major League Soccer, μέσω του Apple TV, έναντι 14,99 δολαρίων το μήνα ή 99 δολαρίων για όλη τη σεζόν. Εκτός αυτού, η εφαρμογή Apple TV προσφέρει λειτουργία παράλληλης παρακολούθησης αγώνων, ώστε να μην περιορίζεται κανείς σε μία επιλογή. Πλέον, η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη και το iPad.

Τα σπορ μπορούν να βοηθήσουν την Apple να ενισχύσει τα έσοδά της, τα οποία έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, στα 22,3 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά το τέταρτο τρίμηνο του τελευταίου οικονομικού έτους, με τη συνδρομή υπηρεσιών όπως οι Apple TV+, Apple Music, iCloud, App Store, διαφημίσεις και όχι μόνο. Σταδιακά, η Apple θα μπορούσε να επεκτείνει την αθλητική εφαρμογή της, ενσωματώνοντας συνδρομητικές υπηρεσίες, εφόσον το επέλεγε, αν και η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη συγκεκριμένα σχέδια σε αυτό το κομμάτι.

Η κυκλοφορία της νέας αθλητικής εφαρμογής συμπίπτει με την έναρξη του 29ου πρωταθλήματος MLS και την πρώτη πλήρη σεζόν του Λιονέλ Μέσι στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι συνδρομητές στο Apple TV+ μπορούν να προσθέσουν το Season Pass για το MLS σε μειωμένη τιμή, έναντι 12,99 δολαρίων το μήνα ή 79 δολαρίων για ολόκληρη τη σεζόν.

Η εφαρμογή Apple Sports διατίθεται στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά, ενώ απαιτείται η έκδοση iOS 17.2  ή μεταγενέστερη προκειμένου να εγκατασταθεί στη συσκευή.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα