Νέα αγωγή σε βάρος της Apple από την Qualcomm για παραβίαση ευρεσιτεχνιών στο Palm OS

Από ότι φαίνεται το σήριαλ της διαμάχης της Qualcomm με την Apple δεν έχει μόνο πολλά επεισόδια αλλά οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό ενώ υπάρχουν και πολλές ανατροπές. Η Qualcomm απάντησε στη τελευταία αγωγή της Apple με νέα ανταγωγή βάζοντας και την… Palm στο παιχνίδι!

H Qualcomm τώρα ισχυρίζεται ότι η κατασκευάστρια του iPhone

παραβιάζει μία ή περισσότερες πατέντες που αφορούν όχι μόνο στη συνδεσιμότητα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την τρισδιάστατη απεικόνιση στα μοντέλα iPhone 7 και iPhone X, αλλά και ευρεσιτεχνίες που σχετίζονται με το περιβάλλον εργασίας.
Μα πως γίνεται να έχει σχέση η Palm θα αναρωτηθείτε; Το webOS που βρίσκεται πια σε μοντέλα Smart TV καθώς η LG εξαγόρασε τα δικαιώματα να το χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό, αν και όχι και τα δικαιώματα για τις πατέντες/ ευρεσιτεχνίες που σχετίζονται με αυτό.

Η Qualcomm ωστόσο αγόρασε ορισμένες ευρεσιτεχνίες που σχετίζονται με το περιβάλλον εργασίας του Palm OS το 2014 από την HP, και τώρα μπορεί και ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποιεί κάποιες από αυτές χωρίς άδεια στο περιβάλλον χρήσης των φορητών της συσκευών όπως στο iPhone X.
Στην αγωγή που υπέβαλλε η Qualcomm λέει πως “όλες αυτές οι εφευρέσεις της Palm -που ανήκουν στην Qualcomm- έχουν βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργικότητα των φορητών συσκευών και την εμπειρία των χρηστών και όλες τους βρίσκονται ευρέως σε προϊόντα της Apple χωρίς έγκριση ή άδεια”.
Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο ποιες ευρεσιτεχνίες εννοεί η Qualcomm ότι παραβιάζονται, όμως αν πρόκειται για αυτές του Palm Pre που χρονολογείται από το 2009 και που βλέπουμε στο video, τότε ενδεχομένως η κατασκευάστρια του iPhone X να βρεθεί με τη πλάτη στον τοίχο.

Site: PhoneArena

Keywords
Τυχαία Θέματα