Κυκλοφόρησε το iOS 17.2 με την εφαρμογή Journal και τη δυνατότητα χρήσης του Action Button για μετάφραση

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.2, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για τα τελευταία μοντέλα iPhone.

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη σε αυτή την ενημέρωση είναι η νέα εφαρμογή Journal της Apple. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους χρήστες να καταγράφουν τις εμπειρίες

της ζωής τους. Το επιτυγχάνει αυτό παρέχοντας προτροπές που προέρχονται από τα δεδομένα του τηλεφώνου κάθε χρήστη και προσφέρει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής χωρικών βίντεο.

Το Journal παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC τον περασμένο Ιούνιο. Η εφαρμογή επικεντρώνεται κυρίως στην υγεία και την ευεξία και έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν ενδοσκόπηση και να προβληματιστούν τόσο για τα σημαντικά όσο και για τα τετριμμένα γεγονότα της ζωής τους. Η αρχική εμπειρία με τη beta έκδοση της εφαρμογής αποκάλυψε ένα μάλλον απλοϊκό περιβάλλον εργασίας. Ωστόσο, το μοναδικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η ικανότητά της να εντοπίζει "Στιγμές" χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του τηλεφώνου σας. Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να είναι τα μέρη που έχετε επισκεφθεί, οι φωτογραφίες που έχετε κάνει λήψη ή ακόμη και οι προπονήσεις που έχετε ολοκληρώσει. Με βάση αυτές τις Στιγμές, η εφαρμογή μπορεί να παρέχει προτάσεις για το γράψιμο.

Εκτός από αυτό, η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης την καταγραφή χωρικών βίντεο. Η λειτουργία ανακοινώθηκε παράλληλα με την κυκλοφορία του iPhone 15 τον Σεπτέμβριο. Η εγγραφή χωρικών βίντεο λειτουργεί με την ταυτόχρονη καταγραφή υλικού από την κύρια και την υπερευρυγώνια κάμερα του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τρισδιάστατο βίντεο. Αν και αρχικά μπορεί να βρείτε περιορισμένη χρήση για αυτό το υλικό, στην ουσία προορίζεται για προβολή στο επερχόμενο mixed reality σύστημα της Apple, το Vision Pro, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Εκτός από τα παραπάνω, το iOS 17.2 φέρνει και άλλα νέα χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα χρήσης του Action Button των iPhone 15 Pro για τη μετάφραση φράσεων είτε φωνητικά είτε μέσω εισαγωγής κειμένου. Στην περίπτωση της φωνητικής εισαγωγής της φράσης που χρειάζεται μετάφραση, η νέα λειτουργία κάνει πιο εύκολη τη συνομιλία με κάποιον που μιλάει άλλη γλώσσα. Ακόμα το νέο iOS εισάγει επίσης νέα widgets για τον καιρό και προσθέτει νέες λειτουργίες στην εφαρμογή Μηνύματα. Μια τέτοια λειτουργία είναι ένα βολικό κουμπί catch-up που επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν γρήγορα στο πρώτο αδιάβαστο μήνυμα σε μια συνομιλία. Επιπλέον, η ενημέρωση επεκτείνει την υποστήριξη Qi2 στα iPhone 13 και 14 και φαίνεται να προσφέρει ταχύτερη ασύρματη φόρτιση 15W χωρίς την ανάγκη για φορτιστή με την πιστοποίηση MagSafe.

Το iOS 17.2 είναι συμβατό με την ίδια σειρά μοντέλων iPhone με τον προκάτοχό του, το iOS 17. Αυτό περιλαμβάνει τα iPhone ναυαρχίδες που χρονολογούνται από τα μοντέλα iPhone XS, XS Max και XR του 2018, καθώς και το iPhone SE δεύτερης και τρίτης γενιάς. Παραδοσιακά, για να εγκαταστήσουν την ενημέρωση, οι χρήστες πρέπει να περιηγηθούν στις  “Ρυθμίσεις”, να επιλέξουν “Γενικά”, στη συνέχεια ‘Ενημέρωση λογισμικού” ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες στην οθόνη. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα