Η UPS θα μετατρέψει τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της σε ηλεκτρικά στη Ν. Υόρκη

Η UPS φαίνεται πως βλέπει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ως μία σοβαρή επένδυση για το μέλλον της, και ήδη ξεκίνησε τις δοκιμές με νέα ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά για τις παραδόσεις δεμάτων στη California, καθώς και με μερικά Mitsubishi Fuso στη Ν. Υόρκη.

Η γνωστή εταιρεία παράδοσης δεμάτων και παροχής

εξειδικευμένων υπηρεσιών μεταφοράς σε συνεργασία με την Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα της Ενέργειας της πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSERDA) σκοπεύει να μετατρέψει έως και 1500 από τα παλαιά πετρελαιοκίνητα φορτηγά της σε ηλεκτροκίνητα.

Με επιχορήγηση ύψους 500 χιλιάδων δολαρίων από τη NYSERDA, η UPS θα συνεργαστεί με την εταιρεία μεταφοράς ενέργειας Unique Electric Solutions για να χρησιμοποιήσουν καινοτομικές μεθόδους μετατροπής των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της σε ηλεκτροκίνητα. Το πρώτο ορόσημο αυτής της συνεργασίας θα είναι η μαζική παραγωγή του κιτ μετατροπής που θα εγκαθιστά ηλεκτρικά μοτέρ 225W σχεδιασμένων από την Unique Electric Solutions στα φορτηγά της UPS. Το δεύτερο ορόσημο είναι η ανάπτυξη της διαδικασίας που θα μετατρέπει τρία οχήματα την ημέρα.

Αν όλα πάνω καλά και σύμφωνα με το σχέδιο των εταιρειών, η μετατροπή των φορτηγών θα ξεκινήσει την Άνοιξη του 2018. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα οχήματα που θα μετατραπούν αποτελούν τα δύο τρίτα του στόλου της UPS, δηλαδή περίπου 1500 σε αριθμό.

Site: Engadget

Keywords
Τυχαία Θέματα