Η Microsoft «ανοίγει» το Windows store σε καταστήματα τρίτων

Το Windows store είναι πλέον «ανοικτό» στις εφαρμογές καταστημάτων τρίτων, και οι πρώτες εταιρείες που από ότι φαίνεται θα αξιοποιήσουν τη νέα αυτή δυνατότητα θα είναι οι Epic Games και Amazon.

«Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη εφαρμογή, οι εφαρμογές καταστημάτων τρίτων θα διαθέτουν μία σελίδα

με τις λεπτομέρειες προϊόντος - η οποία μπορεί να βρεθεί μέσω αναζήτησης ή μέσω περιήγησης – ούτως ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να τις εντοπίσουν και να τις εγκαταστήσουν με τον ίδιο βαθμό εμπιστοσύνης που έχουν σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή από το κατάστημα της Microsoft στα Windows» εξήγησε ο Giorgio Sardo, Γενικός Διευθυντής του Microsoft Store. «Σήμερα, κάνουμε γνωστό ότι η Amazon και η Epic Games θα φέρουν τις εφαρμογές των καταστημάτων τους στο Microsoft Store τους επόμενους μήνες και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και άλλα καταστήματα στο μελλοντικά» συμπλήρωσε.

Τα σχετικά νέα έρχονται λίγους μήνες αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο Microsoft Store. Το κατάστημα της, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, όχι μόνο θα ανανεωθεί στα Windows 11 (και στα Windows 10) αλλά θα επιτρέπει και στους developers να διατηρούν το 100% των κερδών από την πώληση των εφαρμογών τους, εφόσον χρησιμοποιούν εναλλακτικές πλατφόρμες πληρωμής. Μοναδική εξαίρεση, στην παραπάνω σημαντική εξέλιξη, αποτελούν τα παιχνίδια. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο, ο επικεφαλής του τμήματος συσκευών και Windows της Microsoft, Panos Panay, η εταιρεία είναι ανοιχτή στο Steam και σε άλλα καταστήματα για να αποτελέσουν τμήμα του store της στα Windows 11. «Θέλω πραγματικά αυτή την εμπειρία οπουδήποτε και να πας στο κατάστημα, να πληκτρολογείς (την ονομασία) του app και να λαμβάνεις το app που επιθυμείς».

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι αν πληκτρολογήσεις την ονομασία ενός παιχνιδιού από ένα κατάστημα τρίτου, θα μπορείς να το βρεις στα αποτελέσματα αναζήτησης στο κατάστημα των Windows ή ότι θα μπορείς άμεσα να το εγκαταστήσεις. Θα μπορείς ωστόσο να πληκτρολογήσεις στην αναζήτηση το κατάστημα που διαθέτει το παιχνίδι.

Και μπορεί το Steam να μην βρίσκεται στη λίστα των πρώτων καταστημάτων που θα βρεθούν εντός του καταστήματος της Microsoft στα Windows, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να γίνει μελλοντικά.

Η συνεργασία ωστόσο με την Amazon είναι διαφορετικού επίπεδου. Η Microsoft, μέσω του καταστήματος της Amazon, πρόκειται να φέρει Android apps στα Windows 11, και αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύπτουν εφαρμογές από το Amazon Appstore απευθείας από το Microsoft Store. Σύντομα, οι Windows Insiders θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα preview της δυνατότητας αυτής.

Οι νέες, πιο ανοικτές πολιτικές της Microsoft όσον αφορά το κατάστημα της στα Windows από ότι φαίνεται είχαν σημαντικό αντίκτυπο, αφού δημοφιλείς εφαρμογές όπως τα Discord, Zoom, VLC, TeamViewer ή Visual Studio Code βρίσκονται πια στο κατάστημα της, το οποίο περιλαμβάνει και εφαρμογές PWA (Progressive Web Apps) από τα Reddit, Wikipedia, TikTok, Tumblr κ.ά. Επιπλέον υπάρχουν και οι Opera και Yandex Browser κ.ά.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα