Η LG άλλαξε τους όρους εγγύησης στις ΗΠΑ ώστε να καλύπτουν και το «burn-in» στις οθόνες OLED

Το παράρτημα της LG στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε ότι η 2ετής εγγύηση, όσον αφορά την κανονική χρήση των οθονών τεχνολογίας OLED σε συνδυασμό με υπολογιστές Windows, καλύπτει πλέον και το «burn-in» σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge.

To burn-in είχε αποκλειστεί ρητά εκτός της εγγύησης κανονικής χρήσης της LG, ωστόσο η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία

φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και πλέον κρατά άλλη στάση επί του θέματος: «Μετά από τέσσερις μήνες συζητήσεων με την ιστοσελίδα The Verge, η LG Electronics άλλαξε τους όρους της εγγύησής της. Η LG πλέον προσφέρει διετή εγγύηση burn-in για τις οθόνες gaming τεχνολογίας OLED που πωλούνται στις ΗΠΑ» δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων για καταναλωτές στη Β. Αμερική της LG, Christopher De Maria. Μέχρι στιγμής, η LG δεν έχει προχωρήσει σε παρόμοια ανακοίνωση για την Ευρώπη ή άλλες περιοχές ωστόσο δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. 

Το λεγόμενο «burn-in», τουλάχιστον στις νεότερες οθόνες και τηλεοράσεις OLED είναι σπάνιο καθώς έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στην τεχνολογία των πάνελ αυτής της τεχνολογίας από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκαν πριν από περίπου 10 χρόνια στις τηλεοράσεις.

Παρόλα αυτά, μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος υπό ορισμένες συνθήκες. Η νέα διετής εγγύηση αφορά τόσο τις νέες όσο και τις υπάρχουσες οθόνες LG 27GR95QE-B OLED και καλύπτει την περίπτωση να εμφανιστεί το φαινόμενο «burn-in» υπό κανονική χρήση (κανονική χρήση σημαίνει το προϊόν να χρησιμοποιείται για αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, όπως για gaming, επαγγελματικό ή περιστασιακό, καθώς και για desktop computing, με Windows κ.λπ., διευκρίνισε στην ιστοσελίδα The Verge ο Christopher De Maria της LG). Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατασκευαστές οθονών OLED, οι LG Display και Samsung Display παρέχουν στους κατασκευαστές οθονών εγγύηση για το burn-in αλλά εναπόκειται σε κάθε κατασκευαστή οθονών να αποφασίσει αν θέλει να τη μεταβιβάσει και στον πελάτη/ καταναλωτή. Οι εταιρείες Acer και ASUS δεν καλύπτουν το burn-in στο πλαίσιο της εγγύησης που προσφέρουν ωστόσο οι Dell (Alienware), Corsair και Dough το καλύπτουν στην εγγύηση τους.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα