Η Apple μπορεί τελικά να κυκλοφορήσει στο μέλλον ένα Mac με οθόνη αφής

Η Apple εργάζεται πάνω σε Mac με οθόνες αφής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mark Gurman του Bloomberg.

Αν και δεν είναι βέβαιο αν οι συσκευές αυτές θα κυκλοφορήσουν όντως στην αγορά, ο Gurman αναφέρει σε ένα tweet ότι θα μπορούσαμε να δούμε ένα MacBook Pro

με οθόνη αφής ήδη το 2025 και σίγουρα όχι σύντομα. Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι οι οθόνες μπορεί να χρησιμοποιούν τεχνολογία OLED, σε αντίθεση με τις οθόνες Mini LED που υπάρχουν σήμερα στα μοντέλα 14 και 16 ιντσών.

Το project φαίνεται να βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο, με τους μηχανικούς να είναι "ενεργά απασχολημένοι", σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Gurman αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τελικά σχέδια για την κυκλοφορία των Mac με οθόνη αφής και ότι τα σχέδια μπορούν πάντα να αλλάξουν. Άλλωστε έχουμε δει την Apple να απορρίπτει διάφορες δημιουργίες στο παρελθόν ενώ η εταιρεία έχει κατασκευάσει πρωτότυπα Mac με οθόνες αφής που δεν είδαν ποτέ το φως της ημέρας, σύμφωνα με παλιότερη συνέντευξη του Craig Federighi.

Ο Gurman λέει ακόμα ότι το φημολογούμενο MacBook Pro θα περιλαμβάνει και άλλες βελτιώσεις, αλλά θα διατηρεί λίγο πολύ τον ίδιο σχεδιασμό με τα τρέχοντα μοντέλα, με τη διαφορά ότι οι χρήστες θα μπορούν να αγγίζουν και να κάνουν διάφορα gestures στην οθόνη.

Αν τελικά το προϊόν καταλήξει στα ράφια των καταστημάτων, θα είναι μια σημαντική ανατροπή στην πολιτική της εταιρείας. Η Apple ως γνωστόν απέφυγε να προσθέσει οθόνες αφής στις συσκευές macOS, ακόμη και όταν το iPadOS έγινε δημοφιλές (και όταν έφερε εφαρμογές που προορίζονταν για οθόνες αφής, στους επιτραπέζιους υπολογιστές της). Ο Steve Jobs ως γνωστόν άσκησε κριτική στους υπολογιστές με οθόνες αφής - καθώς και στις συσκευές που χρησιμοποιούν stylus, αναφέροντας ότι ήταν "εργονομικά χάλια" όταν ανακοίνωσε το iPad, με την εταιρεία του να έχει προχωρήσει σε πολλές σχετικές δοκιμές.

Αντί να προσθέσει οθόνες αφής στους φορητούς υπολογιστές, η Apple επιδίωξε μια εναλλακτική λύση, παρουσιάζοντας το Touch Bar για τους υπολογιστές Mac από το 2016 μέχρι να αρχίσει να την καταργεί σταδιακά με την κυκλοφορία των επανασχεδιασμένων MacBook Pro 14 και 16 ιντσών το 2021.

Από τότε, όμως, η τεχνολογία έχει γίνει κοινός τόπος σε πολλούς φορητούς υπολογιστές με Windows και μια πληθώρα αξεσουάρ iPad έχουν ουσιαστικά μετατρέψει το tablet σε MacBook. Αναμενόμενα, αν τελικά τα Mac laptops αποκτήσουν οθόνη αφής, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα αφού ίσως σημαντικότερο είναι η εκμετάλλευση της δυνατότητας σε επίπεδο πλατφόρμας όπως στην προκειμένη περίπτωση με το macOS. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα