Apple MacBook Pro 14" 2021 Review - Pro με τα όλα του

Το workstation laptop της Apple καλωσορίζει ένα νέο μέλος στην οικογένεια, το MacBook Pro 14” που διαθέτει νέες διαστάσεις αλλά και νέο επεξεργαστή Apple Silicon M1, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τη σειρά MacBook Pro.

Επιπλέον,

το σασί φιλοξενεί περισσότερες θύρες, η οθόνη έχει μικρότερα περιθώρια κι ένα γνώριμο notch στο κέντρο όπως συναντάμε και σε πολλά μοντέλα iPhone. Προς το παρόν, δεν είναι σίγουρο αν θα αποτελεί τον μόνιμο αντικαταστάτη του μοντέλου 13” ωστόσο για την ώρα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μονάχα μεταξύ 14” και 16” αν επιθυμούν ένα αναβαθμισμένο, φετινό μοντέλο.

Πόσο καλά αποδίδει ο M1 στα Pro μοντέλα και ποιες είναι οι βελτιώσεις που φέρνει το ανασχεδιασμένο σασί; Η Apple προχώρησε σε μερικές αλλαγές που το κοινό ζητούσε, όπως και σε μερικές που μάλλον δε θα ήθελε αν γνώριζε πως έρχονται. Κρατήσαμε το φετινό MacBook Pro 14” στα χέρια μας για ικανό διάστημα και παρακάτω μεταφέρουμε όλες μας τις παρατηρήσεις.

Λίγο παχύτερο, λίγο βαρύτερο, με στρογγυλεμένες γωνίες και πιο έξυπνα μοιρασμένο χώρο, το MacBook Pro 14” είναι η ιδανική μέση λύση για όποιον θέλει φορητότητα και άνεση σε μια συσκευή. Οι διαστάσεις του δεν απέχουν πολύ από του αντίστοιχου περυσινού μοντέλου 13” (φτάνουν τα 31.26x22.12x1.55 εκατοστά) και η πραγματική διάσταση της οθόνης είναι στις 14.2”, αφού μειώνει δραματικά τα περιθώρια περιμετρικά σε περίπου 0.1 ίντσα (από 0.5” και 0.3” επάνω και πλάγια, αντίστοιχα).

Παραμένοντας στα της εξωτερικής σχεδίασης, οι καμπύλες του το κάνουν να φαίνεται ελαφρώς πιο μεγάλο από όσο πραγματικά είναι αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι δύσχρηστο ή πολύ βαρύτερο συγκριτικά με κάποιο πρόσφατο προηγούμενο μοντέλο – ζυγίζει 1.6 κιλά ενώ το περυσινό μοντέλο 13” ζύγιζε 1.4 κιλά.

Στα πλάγια θα βρούμε ευχάριστες εκπλήξεις μετά από χρόνια. Αριστερά βρίσκεται η θύρα φόρτισης MagSafe 3, δύο θύρες USB-C (Thunderbolt 4/USB 4) και θύρα ακουστικών 3.5mm, ενώ δεξιά βρίσκεται άλλη μια θύρα USB-C (Thunderbolt 4/USB 4), μια θύρα HDMI και αναγνώστης καρτών SDXC. Μετά τα MacBook Pro που στηρίζονταν σε θύρες USB-C για όλα, από τη φόρτιση έως τα περιφερειακά, η επιστροφή τόσων θυρών είναι μονάχα θετική από κάθε άποψη. Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχει MagSafe 3 δε σημαίνει πως οι θύρες USB-C δε μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για φόρτιση της συσκευής. Ωστόσο, παρότι οι USB είναι ταχύτατες, οι άλλες δεν ακολουθούν – η SDXC είναι τύπου UHS-II και η HDMI τύπου 2.0. Για μερικούς, είναι απόλυτα αποδεκτές ενώ για άλλους ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα – η θύρα HDMI 2.0 δεν υποστηρίζει έξοδο 4K/120Hz κι αν επιθυμούν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προμηθευτούν αντάπτορα USB-C για τέτοια χρήση.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα