«Είμαι αλλεργική ακόμα και στα δάκρυά μου, δεν μπορώ ούτε να κλάψω και δεν με πιστεύει κανείς»

Γυναίκα, με χρόνιες ασθένειες: Πρόκειται για την εξομολόγηση μιας γυναίκας. Εκείνη υποφέρει από χρόνιες ασθένειες. Αυτές είναι το Σύνδρομο Ehlers-Danlos, το Σύνδρομο Ορθοστατικής Ταχυκαρδίας και η υδατογενή κνίδωση.

Η κοπέλα περιγράφει πώς ζει κάποιος, με ασθένειες. Δηλαδή, πώς την αντιμετωπίζουν οι γύρω της, αλλά και πώς κατάφερε να αποδεχθεί τον εαυτό της. Αναλυτικότερα:

 Πώς ξεκινά, η ιστορία της

«Ζω με “αόρατες” χρόνιες ασθένειες εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξαφνιάζονται όταν μαθαίνουν πως πάσχω από χρόνιες παθήσεις. Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν πως υπερβάλλω

ή λέω ψέματα. Το Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας ήταν η δεύτερη χρόνια ασθένεια με την οποία διαγνώστηκα. Λίγο αργότερα φάνηκε και η υδατογενής κνίδωση.

Η πρώτη ασθένεια μου προκαλεί πόνους στο στήθος, λιποθυμίες, απίστευτη κούραση, θολούρες, ζαλάδα, έντονους παλμούς και πολλά ακόμα συμπτώματα τα οποία με τη σειρά τους μου φέρνουν δάκρυα. Κλαίω από τον πόνο, επειδή δεν αντέχω. Αυτή είναι η ασθένεια που με ταλαιπωρεί περισσότερο από όλες. Γνωρίζω ότι την έχω εδώ και 3 χρόνια και ακόμα δεν έχω βρει τη θεραπεία που μου ταιριάζει. Ήδη ακολουθώ μία αγωγή με χάπια και βιταμίνες, αλλά χρειάζεται ακόμη ψάξιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα