6χρονος επέστρεψε μετά από 3χρονη μάχη του με λευχαιμία και όλο το σχολείο τον υποδέχθηκε με χειροκροτήματα

Μικρός το δέμας αλλά μεγάλος στη ψυχή ο John Oliver Zippay, διαγνώστηκε με λευχαιμία στα τρία του. Πριν τα Χριστούγεννα ολοκλήρωσε την χημειοθεραπεία, βγαίνοντας νικητής.

Ραγίζει καρδιές βίντεο που κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστή ένα 6χρονο αγοράκι, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή.

Ο John Oliver Zippay διαγνώστηκε με

οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τον Νοέμβριο του 2016, σε ηλικία μόλις 3 ετών. Πέρασε 18 μέρες στο νοσοκομείο και ακολούθησαν μερικά χρόνια με χημειοθεραπεία. Δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, ολοκλήρωσε τον τελευταίο γύρο της χημειοθεραπείας, έχοντας βγει νικητής από την τριετή σκληρή μάχη που έδωσε. Την προηγούμενη Τετάρτη επέστρεψε στο σχολείο του στο Οχάιο των ΗΠΑ και η υποδοχή που του επιφύλαξαν μαθητές και δάσκαλοι ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

STANDING OVATION. 6-year-old John Oliver Zippay just finished his 3-year-long battle with leukemia and took his final chemo treatment. To celebrate, his entire school greeted him with a standing ovation. Beautiful moment. #Chemo #Leukemia pic.twitter.com/qbZWNYKS8e

Josh Benson (@WFLAJosh) January 10, 2020

Τι είναι η λευχαιμία;

Λευχαιμία είναι η υπερβολική αύξηση παθολογικών λευκών αιμοσφαιρίων χωρίς καμία προφανή αιτία. Η λευχαιμία προσβάλλει το αιμοποιητικό σύστημα που αποτελείται από διάφορα κύτταρα με διαφορετική μορφή και λειτουργία. Παράγονται στο μυελό των οστών, ο οποίος βρίσκεται σε όλα τα οστά ιδιαίτερα όμως στα μεγάλα (μηριαίο, κνήμη, λεκάνη, στέρνο κλπ).

Αυτά τα διαφορετικά κύτταρα στις διάφορες μορφές εξέλιξης τους ομαδοποιούνται σε 3 κυρίως κατηγορίες (σειρές):

– Ερυθρά σειρά που περιλαμβάνει κύτταρα που εξελίσσονται στα ώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι απαραίτητα για τη μεταφορά του οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών σε όλους τους ιστούς του σώματος και την αποβολή άχρηστων προϊόντων, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, δια μέσου των πνευμόνων.

– Κοκκιώδης σειρά που περιλαμβάνει τα λευκά αιμοσφαίρια που είναι απαραίτητα για την άμυνα του οργανισμού και την αποτελεσματική καταπολέμηση των λοιμώξεων.

– Mεγακαρυοκυτταρική σειρά που περιλαμβάνει κύτταρα που εξελίσσονται στα αιμοπετάλια που είναι κύτταρα που συμβάλλουν στην αποφυγή αιμορραγιών.

Όταν το άτομο νοσήσει από λευχαιμία, στο μυελό των οστών παρατηρείται μία υπερπαραγωγή παθολογικών (στη μορφή και στη λειτουργία) λευκών αιμοσφαιρίων που δεν επιτελούν την φυσιολογική τους λειτουργία που είναι η αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Για αυτό η λευχαιμία ονομάζεται και καρκίνος του αίματος ή του μυελού των οστών.

Όταν τα λευχαιμικά αυτά κύτταρα “γεμίσουν” τον μυελό των οστών μειώνεται σημαντικά η παραγωγή των φυσιολογικών του κυττάρων δηλαδή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων. Όσο ο αριθμός των φυσιολογικών κυττάρων μειώνεται αρχίζουν τα συμπτώματα που είναι μεταξύ των άλλων εύκολη κόπωση και ωχρότητα (ελάττωση ερυθρών αιμοσφαιρίων δηλαδή αναιμία), πυρετός και λοιμώξεις (ελάττωση των λευκών αιμοσφαιρίων) και αιμορραγικές εκδηλώσεις στο δέρμα ή στους βλεννογόνους (ελάττωση αιμοπεταλίων).

.

The post 6χρονος επέστρεψε μετά από 3χρονη μάχη του με λευχαιμία και όλο το σχολείο τον υποδέχθηκε με χειροκροτήματα appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα