Ο Τζεφ Μπέζος δίνει 10 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Την ίδρυση ταμείου και την προσφορά 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είναι και ο δημιουργός της Amazon.

Στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στρέφεται o Τζεφ Μπέζος, καθώς αποκάλυψε ότι ιδρύει ειδικό ταμείο, προσφέροντας το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή

του στο Instagram, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδρυτής της Amazon, έγραψε:

«Σήμερα, είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι ξεκινώ το Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ Η αλλαγή του κλίματος είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας. Θέλω να συνεργαστώ με άλλους για να ενισχύσω τους γνωστούς τρόπους και να διερευνήσουμε νέους τρόπους καταπολέμησης των καταστροφικών επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος σε αυτόν τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε. Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, ΜΚΟ - κάθε προσπάθεια που προσφέρει μια πραγματική δυνατότητα συντήρησης και προστασίας του φυσικού κόσμου».Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Το ταμείο θα αναλάβει συλλογική δράση από μεγάλες εταιρείες, μικρές εταιρείες, κράτη, παγκόσμιες οργανώσεις και ιδιώτες. Εγώ προσφέρω 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την έναρξή του και θα αρχίσει να χορηγεί επιδοτήσεις αυτό το καλοκαίρι. Η Γη είναι το μόνο πράγμα που όλοι έχουμε κοινό - ας την προστατεύσουμε μαζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα