Ιδού το νέο (και εντυπωσιακότατο) Peugeot 508 SW

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας

H Peugeot τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως καταφέρνει μία ασύλληπτη αναγέννηση. Πρώτα με το 308, μετά με το 3008 (για το οποίο θα διαβάσετε αναλυτική δοκιμή στο Rizopoulos Post σε λίγες μέρες) και, πιο πρόσφατα, με το ολοκαίνουριο 508, το οποίο σηματοδοτεί μια πολύ ευχάριστη επάνοδο στις ημέρες δόξας της γαλλικής φίρμας.

Ωστόσο, και με δεδομένο πως η μεσαία κατηγορία ως επί το πλείστον «αγαπά» τα στέισον, η Peugeot αποφάσισε πως

το νέο 508 SW δεν πρόκειται να θυσιάσει ούτε το στυλ του, ούτε και την πρακτικότητά του.

Έτσι, το γενικότερο ντιζάιν του έχει άρωμα από shooting brake (μας έρχονται στο μυαλό τόσο η Porsche Panamera Sport Turismo, έστω φευγαλέα στα φωτιστικά σώματα και τη γενικότερη εμφάνιση του πίσω τμήματος, όπως και η CLS Shooting Brake της Mercedes), ενώ ο χώρος αποσκευών μπορεί να έχει μικρύνει κατά 30 λίτρα όταν τα καθίσματα είναι όρθια, ωστόσο έχει αυξηθεί δραματικά όταν αυτά είναι διπλωμένα: 1780 λίτρα, φτάνοντας ακριβώς το χώρο του Passat Variant.

Κατά τα άλλα, ωστόσο, είναι καθαρό 508. Η μάσκα του είναι άγρια και ταυτόχρονα ιδιαίτερα κομψή, το εσωτερικό του είναι υπεράνω πάσης κριτικής, με εξαιρετικά υλικά, μοναδική σχεδίαση και πολυτέλεια που ξεπερνά κατά πολύ ό,τι έχουμε δει στην κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και το μοναδικό station από τις λεγόμενες mainstream φίρμες, το οποίο διαθέτει μέχρι και πόρτες χωρίς πλαίσιο. Το εξαιρετικό i-Cockpit είναι κι εδώ παρόν, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το μικρό σπορ τιμόνι που ταιριάζει γάντι στη σπορ αίσθηση του 508 και το infotainment με τα πλήκτρα πιάνου που διαθέτουν το καθένα από μία… αρμοδιότητα (κλιματισμός, ήχος, πλοήγηση).

Η προσοχή της Peugeot στη λεπτομέρεια φαίνεται από πινελιές όπως το κατώφλι από ανοξείδωτο ατσάλι, ώστε να μην φθείρεται ο προφυλακτήρας κατά τη φόρτωση βαρέων αντικειμένων, ενώ το πακέτο των τεχνολογικών εφαρμογών περιλαμβάνει μέχρι και κάμερα νυχτερινής όρασης, με το σύστημα ενεργής πέδησης να ανιχνεύει πεζούς και εμπόδια μέχρι και στα 140 km/h.

To εντυπωσιακό ολοκαίνουριο Peugeot 508 SW αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο Διεθνές Σαλόνι στο Παρίσι, σε τιμές οι οποίες, εντυπωσιακά, δεν αναμένεται να απέχουν πολύ από την τρέχουσα γενιά του. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα μιλάμε για την αγορά του αιώνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα