Ξεκληρίστηκε συγκρότημα από το τσουνάμι στην Ινδονησία [βίντεο]

15:01 23/12/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ indonesia-sigrotima-.jpg Η στιγμή που το νερό εισβάλει στον χώρο της συναυλίας | AP Photo 23.12.2018, 14:02 | Ετικέτες: συναυλίες, θάνατος Συντάκτης: efsyn.gr

Μία ακόμη ανείπωτη καταστροφή βιώνει η Ινδονησία από το τσουνάμι που χτύπησε περιοχές της χώρας χθες και έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Την ίδια στιγμή βίντεο από συναυλία καταγράφει τη στιγμή που το νερό εισβάλει στον χώρο της εκδήλωσης.

Τη συναυλία διοργάνωνε

η κρατική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος Perusahaan Listrik Negara (PLN) και στη σκηνή βρισκόταν το pop συγκρότημα της χώρας Seventeen.

Terrifying video shows tsunami crashing into the Indonesian band Seventeen in concert at the Tanjung Lesung Beach, Banten. The band’s bass player and road manager are dead, three other band members and the singer’s wife are missing. #Tsunami #PrayforBanten #PrayForAnyer pic.twitter.com/mLlTr0donT

— Ericssen (@EricssenWen) 23 Δεκεμβρίου 2018

Όπως έχει γίνει γνωστό νεκρός είναι ο μπασίστας του σχήματος Αουαλ «Μπάνι» Πουρμπάνι, ο κιθαρίστας Χέρμαν Σικουμπάνγκ, ο μάνατζερ Όκι Ουιτζάγια και ένα μέλος της παραγωγής.

Σύμφωνα με τα μέλη που επέζησαν αγνοούνται ο ντράμερ του συγκροτήματος, αλλά και η σύζυγος του τραγουδιστή.

«Κάτω από το νερό μπορούσα μόνο να προσευχηθώ 'Βοήθησέ με Ιησού Χριστέ μου!", διηγείται ο Ζακ, ένα μέλος της μπάντας, σε ανάρτηση του στο Instagram, για την ώρα που πάλευε κάτω από το νερό.

«Τα τελευταία δευτερόλεπτα μου είχε σχεδόν τελειώσει η αναπνοή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι κατάφερε να επιζήσει καθώς μπόρεσε να πιαστεί από ένα κομμάτι της σκηνής που είχε καταρρεύσει.

«Χάσαμε τον Μπάνι και τον μάνατζερ Όκι», δηλώνει ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Ρίφιαν «Ίφαν» Φαγιάρσιαχ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς τους θαυμαστές τους το οποίο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Παράλληλα εκπρόσωπος της PLN δήλωσε σε συνέντευξη ότι 29 εργαζόμενοι και συγγενείς τους πέθαναν και 13 αγνοούνται.

Οι επιζώντες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες σε κλινικές, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Τζακάρτα γιατί είναι αποκλεισμένες οι οδικές αρτηρίες, δήλωσε μάνατζερ του συγκροτήματος, προσθέτοντας ότι συγκλονίστηκαν «διότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους είχαν πάρει μαζί τις οικογένειές τους (...) Λέγανε ιστορίες και διασκέδαζαν στην παραλία και δεν το περιμέναμε αυτό».

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικός ο μέχρι στιγμής απολογισμός στην Ινδονησία
Keywords
Τυχαία Θέματα