Τα πιο ωραία «νεο-λαϊκά»...

17:07 5/7/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ imam.jpg 05.07.2017, 15:18 | Ετικέτες: Φοίβος Δεληβοριάς, Imam Baildi, βιντεοκλίπ, έντεχνο τραγούδι, pop Συντάκτης: Δώρα Σελλά

Δόθηκαν στη δημοσιότητα (πράγμα που σημαίνει πια ότι «ανέβηκαν» στο YouTube) με διαφορά μίας μέρας, στο τέλος Ιουνίου.

Πρόκειται για το βιντεοκλίπ ενός τραγουδιού, που αν και πρωτοακούστηκε πριν από περίπου

τρεις μήνες έχει ήδη αγαπηθεί, και για ένα καινούργιο τραγούδι, οπτικοποιημένο. Ο λόγος για το «Όταν σου χορεύω», σε μουσική-στίχους Φοίβου Δεληβοριά, και το «Δε μου φταίει κανείς» σε μουσική Imam Baildi και στίχους Δημήτρη Μπαλογιάννη.

Τα δύο τραγούδια έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Το πρώτο είναι η ερμηνεύτριά τους. Πρόκειται για τη Ρένα Μόρφη, τη «φωνή» των Imam Baildi, που για τις ανάγκες του πρώτου προσωπικού άλμπουμ της (στο οποίο περιλαμβάνεται και το «Όταν σου χορεύω») ενδύθηκε την περσόνα μιας λαϊκής τραγουδίστριας περασμένων δεκαετιών, της Σούλης Ανατολής.

Την παραγωγή και στα δύο κομμάτια έχουν κάνει οι Imam Baildi και αυτό είναι ευδιάκριτο στον ήχο τους. Η οπτικοποίησή τους είναι πολύ προσεγμένη, πρωτότυπη και καλαίσθητη (τη σκηνοθεσία στο πρώτο υπογράφει ο γνωστός σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος και στο δεύτερο οι LoKey).

Το βασικότερο όμως είναι ότι και τα δύο φιλοδοξούν -και νομίζω ότι το πετυχαίνουν- να ανανεώσουν το λαϊκό μας τραγούδι. Πώς; Περπατώντας με σεβασμό σε παραδοσιακά μονοπάτια, με οδηγό όμως υλικά και «εργαλεία» του 21ου αιώνα, και συνομιλώντας με άλλα είδη της μουσικής χωρίς στεγανά και αποκλεισμούς.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Νομάδες» οι Πάχου, Κότσιρας, Πασχαλίδης «Μία φυλή» από τον Δώρο Δημοσθένους Ο απέραντος ωκεανός της Monika
Keywords
Τυχαία Θέματα