Πέντε soundtracks που επανέφεραν μουσικούς από τα «αζήτητα»

14:11 20/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ soundtrack.png 20.09.2017, 14:10 | Ετικέτες: soundtrack, ταινίες, μουσικοί Συντάκτης: efsyn.gr

Η μουσική είναι παραδοσιακά αναπόσπαστο κομμάτι του κινηματογράφου και είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις τραγουδιών που γράφτηκαν για ταινίες και έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες. Σε αρκετές, μάλιστα, περιπτώσεις τα soundtracks έφτιαξαν ή... έσωσαν καριέρες μουσικών.

Το Pitchfork συγκέντρωσε πέντε ταινίες με soundtrack που σημείωσαν επιτυχία που σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν οι δημιουργοί τους και έσωσαν τις καριέρες τους.

Peter Sarstedt: Hotel

Chevalier - The Darjeeling Limited

Ο Peter Sarstedt, ο οποίος μας άφησε χρόνους στις αρχές του 2017, είχε μία μικρή επιτυχία στο μακρινό 1969 όταν το single «Where Do You Go To (My Lovely)?» έφτασε στο νο1 των pop charts της Βρετανίας. Όμως μετά από αρκετές δεκαετίες, το 2007, εκατομμύρια φαν του σινεμά τον ανακάλυψαν εκ νέου μέσω της επιτυχίας του Wes Anderson The Darjeeling Limited. Το κομμάτι «ντύνει» το μικρού μήκους φιλμ «Hotel Chevalier» που έπαιζε στις αίθουσες πριν από την ταινία και είχε πρωταγωνιστές τους Jason Schwartzman και τη Natalie Portman.

Kath Bloom: Before Sunrise

Η επιτυχία του Richard Linklater δεν έδωσε ώθηση μόνο στις καριέρες της Julie Delpy και του Ethan Hawke, αλλά επανέφερε στο προσκήνιο μία καλλιτέχνιδα ξεχασμένη, την Kath Bloom. Το τραγούδι της «Come Here». Η Kath Bloom προσπάθησε να κάνει καριέρα στη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ίδια έχει δηλώσει πως όταν την πλησίασαν για να συνεργαστεί για το soundtrack ζούσε σε ένα τροχόσπιτο, μόνη της με τα δύο παιδιά της. Η επιτυχία της ταινίες της έδωσε την απαραίτητη ώθηση να επιστρέψει στο όνειρό της και να συνεχίσει να γράφει και να ηχογραφεί μουσική.

Dave Van Ronk: Inside Llewyn Davis

Η παράξενη ταινία των αδερφών Κοέν είναι βασισμένη στη βιογραφία του Dave Van Ronk, ο οποίος υπήρξε σημαντική φιγούρα της folk σκηνής στη δεκαετία του 1960. Το φιλμ επανέφερε τη μουσική του Van Ronk στο προσκήνιο, ωστόσο ο ίδιος είχε πεθάνει ήδη από το 2002.

Aimee Mann: Magnolia

Η καριέρα της Aimee Mann έδειχνε να βρίσκεται σε πτώση προτού οκτώ τραγούδια της βρεθούν στο soundtrack της επιτυχημένης ταινίας του Paul Thomas Anderson. Η μουσικός εκείνη την περίοδο δεν είχε καν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία

Η ταινία έφερε νέο ακροατήριο για την Mann και την επανέφερε στη μουσική σκηνή.

Edwyn Collins: Empire Records

Αναμφίβολα ο... πρωταθλητής της λίστας είναι ο Edwyn Collins, εκείνος ο περίεργος Σκωτσέζος που είχε ένα στιλ Elvis Presley και γνώρισε τεράστια επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η καριέρα του έδειχνε να έχει τελειώσει όταν το «A Girl Like You» βρέθηκε στο soundtrach της επιτυχημένης νεανικής ταινίας Empire Records. Από εκείνο το σημείο όλα ανατράπηκαν, καθώς το τραγούδι έγινε μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας παγκοσμίως.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα στιγμές που καθόρισαν την πορεία του «Rolling Stone» Η σκοτεινή ζωή του Nick Cave σε ασπρόμαυρο και όχι μόνο φόντο
Keywords
Τυχαία Θέματα