Όλοι οι «κλασικοί» Motörhead στον ουρανό

16:28 11/1/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ eddie-clarke-mot.jpg Πέθανε στα 67 ο κιθαρίστας «Fast» Eddie Clarke | ΕUROKINISSI 11.01.2018, 16:21 | Ετικέτες: θάνατος, δίσκος, Motörhead Συντάκτης: efsyn.gr

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 67 του χρόνια χτυπημένος από πνευμονία ο «Fast» Eddie Clarke, κορυφαίος κιθαρίστας και μέλος της «κλασικής» σύνθεσης των Motörhead, με τους οποίους γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την ιστοσελίδα των Motörhead.

Ο θάνατός του προήλθε από πνευμονία.

Με την απώλεια του «Fast» Eddie κλείνει ο κύκλος της θρυλικής τριπλέτας, καθώς, ο ηγέτης της μπάντας Lemmy μας άφησε τον Δεκέμβρη του 2015, ενώ την ίδια χρονιά πέθανε και ο ντράμερ Phil «Philthy Animal» Taylor.

Οι Motörhead με τον Clarke στη σύνθεσή τους κυκλοφόρησαν μερικά από τα πιο κλασσικά τους album όπως το ντεμπούτο τους Motörhead (1977) και τα Overkill (1979), Bomber (1979), Ace of Spades (1980), Iron Fist (1982). Σε αυτά περιλαμβάνονται μερικά εμβληματικά τραγούδια όπως τα Ace of Spades, Motorhead, Overkill, Damage Case, Bomber, (We Are) The Road Crew

To 1982 o Clarke αποχώρησε από τους Motörhead’s και αντικαταστάθηκε από τον κιθαρίστα των Thin Lizzy, Brian Robertson. Ο ίδιος δημιούργησε τη μπάντα Fastway με τους οποίους κυκλοφόρησε επτά δίσκους.

Με την αυγή του 21ου αιώνα ο Clarke απέκτησε ξανά επαφή με τους παλιούς του συνοδοιπόρους στους Motörhead και έκαναν κοινές live εμφανίσεις.

Εκτός από τις κιθάρες και τα ταχύτατα σολο του ο Fast Eddie έκανε και δεύτερα φωνητικά στηρίζοντας τον μεγάλο Lemmy.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 14 + 1 τραγούδια για τον David Bowie Στο φως εξαιρετικά σπάνιες ηχογραφήσεις των Nirvana
Keywords
Τυχαία Θέματα