Οι παιδικοί ήρωες είναι πάντα παρόντες

18:52 18/5/2017 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ cornell-chris-soundgarden.jpg Δέκα στιγμές του Chris Cornell | (Photo by Barry Brecheisen/Invision/AP, File) 18.05.2017, 18:49 | Ετικέτες: Soundgarden, Chris Cornell Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Φωνή τεραστίων δυνατοτήτων, σκηνική παρουσία από τις λίγες και μια περσόνα πότε καταθλιπτική, πότε διονυσιακή, πότε οργισμένη. Ο Chris Cornell είναι (και ο Eνεστώτας παραμένει γιατί αυτό δεν αλλάζει) ένας από τους μουσικούς ήρωες των παιδικών μας χρόνων.

Ο Chris Cornell, οι Soundgarden, οι Audioslave, το grunge έρχονται από μια άλλη

εποχή. Με κυριακάτικες βόλτες στο Μοναστηράκι για δίσκους/CD, καφέ και τσιγάρο. Και μετά σπίτι, όλη η «ομάδα» για συνακρόαση, κριτική, ανταλλαγή απόψεων. Με στίχους και σήματα γραμμένα σε σχολικές τσάντες και μπλουζάκια. Με ατελείωτες ώρες πάνω στην κιθάρα για να βγει το «Outshined», για να φτιάξεις τον ήχο του «Black Hole Sun».

Από τις πρώτες νότες του «Rusty Cage» στις κρυστάλλινες, αλλά υποχθόνιες μελωδίες του «Down on The Upside». Και το Superunknown; Πάντα παρόν, βασικό συστατικό σε κάθε εκδρομή, απόλυτος δίσκος για road trip. Παρέα του και το πρώτο και ομώνυμο των Audioslave. Φοβερό δώρο για όλους όσοι θέλαμε λίγο παραπάνω Soundgarden και λίγο παραπάνω Rage Against the Machine.

Μερικά χρόνια αργότερα, στις περιόδους του «ψαξίματος» η νέα μεγάλη ανακάλυψη και ας έρχεται από τα τέλη των 80’ς. Οι Temple of The Dog, μια dream team του grunge με τον Chris Cornell σε ηγετικό ρόλο.

Ακόμη και τώρα, όταν σε κάποιο μπαρ μπει το «Spoonman» το χαμόγελο μεγαλώνει.

Και κάπου στη μέση η «αιώνια κουβέντα» για τον καλύτερο εκπρόσωπο της σκηνής του Σιάτλ.

Γιατί πώς να το κάνουμε: Οι Nirvana είναι η «φωνή» του grunge, οι Pearl Jam η «μαγεία», αλλά οι Soundgarden είναι η καλύτερη μπάντα εκείνης της φοβερής παρέας.

Εμείς αποχαιρετούμε τον Chris Cornell με τον δικό μας τρόπο, δηλαδή τον δικό του…

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έφυγε» ο Chris Cornell σε ηλικία 52 ετών
Keywords
Τυχαία Θέματα