Η μουσική είναι για τους... αισθηματίες

16:15 7/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ music-listen.jpg Τι καταγράφει νέα επιστημονική έρευνα | dreamstime.com 07.09.2017, 16:11 | Ετικέτες: rock, pop, τραγουδιστές, συγκροτήματα Συντάκτης: efsyn.gr

Οι άνθρωποι που «ανατριχιάζουν» ακούγοντας μουσική βρίσκονται σε μεγαλύτερη επαφή με τα συναισθήματά τους. Αυτό καταγράφει νέα επιστημονική

έρευνα ενός διδακτορικού φοιτητή από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Το θέμα της έρευνας έχει τίτλο «Η συνδεσιμότητα του εγκεφάλου αντικατοπτρίζει τις αισθητικές αντιδράσεις του ανθρώπου στη μουσική». Διαβάστε την έρευνα ΕΔΩ.

Ο Μάθιου Σάκς, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα, υποστηρίζει ότι εκείνοι που ανατριχιάζουν ακούγοντας μουσική έχουν δομικές διαφορές στον εγκέφαλό τους με εκείνα τα άτομα που έχουν διαφορετική διαδικασία «επικοινωνίας» ανάμεσα στον ακουστικό φλοιό και την διαδικασία επεξεργασίας συναισθημάτων.

Μιλώντας στο Quartz ο Σακς υποστήριξε ότι τα ευρήματά του μπορεί να έχουν ευεργετικές συνέπειες στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

«Η κατάθλιψη προκαλεί αδυναμία ευχαρίστησης των καθημερινών πραγμάτων» εξηγεί και προσθέτει «θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη μουσική με έναν θεραπευτή για να εξερευνήσουμε τα συναισθήματα».

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμερικανική μουσική βιομηχανία vs YouTube-MP3 Το νέο βίντεο του Iggy «στοιχειώνει»
Keywords
Τυχαία Θέματα