Η Λορντ ακύρωσε τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ

10:34 26/12/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ lord.jpg Photo by Amy Harris/Invision/AP, File 26.12.2017, 09:49 | Ετικέτες: συναυλίες, pop, τραγουδιστές Συντάκτης: efsyn.gr

Η δημοφιλής τραγουδίστρια της ποπ Λορντ αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ μετά τις εκκλήσεις που τις απηύθυναν υποστηρικτές του μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Η

νεαρή καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα έκανε έναν σταθμό στην πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Ιούνιο, στο πλαίσιο περιοδείας της.

Ωστόσο, η 21χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τις επικρίσεις συμπατριωτών της νεοζηλανδών ακτιβιστών αλλά και διεθνών υπέρ του μποϊκοτάζ του Ισραήλ με στόχο το τέλος της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.

Τελικά ανακοίνωσε ότι δεν θα συμπεριλάβει το Τελ Αβίβ στην περιοδεία. Σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Naranjah, οι ισραηλινοί οργανωτές του θεάματος, έγραψε το εξής:

Έλαβα πλήθος μηνυμάτων και επιστολών, και συζήτησα πολύ με πολλούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές γνώμες, και πιστεύω ότι η σωστή απόφαση σε αυτό το στάδιο, είναι να ακυρώσω τη συναυλία.

Δεν είμαι τόσο περήφανη για να παραδεχτώ ότι έσφαλα. Πράγματι λυπάμαι που υπαναχωρώ στη δέσμευσή μου προς εσάς. Ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να χορέψουμε όλοι μαζί.

Η ισραηλινή υπουργός Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Λορντ θα υπαναχωρήσει στην απόφασή της. «Λορντ, δείξε ότι είσαι μια "γνήσια ηρωίδα" όπως είναι ο τίτλος του πρώτου σου δίσκου, μια γνήσια ηρωίδα του πολιτισμού, αποκομμένη από περίεργες πολιτικές παραμέτρους», δήλωσε.

Κάθε φημισμένος καλλιτέχνης που σκοπεύει να δώσει συναυλία ή παράσταση στο Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ. Τον Ιούλιο, οι Radiohead, ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα παγκοσμίως, δεν ακύρωσε τη συναυλία του προκαλώντας αντιδράσεις.

Η ομάδα «Καλλιτέχνες για την Παλαιστίνη» έχουν τονίσει πως στο Ισραήλ «Παλαιστίνιοι συγγραφείς συλλαμβάνονται. Φεστιβάλ διακόπτονται. Υπάρχει απαγόρευση ταξιδιών για ηθοποιούς και μουσικούς. Τα social media είναι υπό παρακολούθηση. Τα ΜΜΕ δέχονται λογοκρισία και επιδρομές.

Η Λορντ γνώρισε την επιτυχία από τα εφηβικά της χρόνια με τον δίσκο της «Pure Heroine» (2013). Το «Royals», lead single του δίσκου, έγινε παγκόσμια επιτυχία. 'Εκτοτε η μουσικός στράφηκε αποφασιστικά σε μια πιο εξελιγμένη μορφή της ποπ.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ενθρόνιση της νέας βασίλισσας της pop «Πράσινο φως» για την Lorde
Keywords
Τυχαία Θέματα