Ένα αμιγώς πολιτικό σόου

13:45 21/5/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ u2-630.jpg Οι U2 περιγράφουν την κατάσταση στις ΗΠΑ | (Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP) 21.05.2017, 13:36 | Ετικέτες: U2, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

Τα τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού «Joshua Tree» γιορτάζουν στη φετινή τους περιοεδία οι Ιρλανδοί U2, οι οποίοι φρόντισαν για ακόμη μια φορά να στήσουν ένα πολιτικό σόου με αφορμή τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Χωρίς σαφείς αναφορές στο νέο πρόεδρο, αλλά με εντυπωσιακά μοντάζ της αμερικανικής δύσης στις οθόνες το συγκρότημα από την Ιρλανδία δίνει τη δική του σκοπιά.

Στις συναυλίες τους ερμηνεύουν τις μεγάλες τους επιτυχίες από τα άλμπουμ «With Or Without You» και «I Still Haven't Found What I'm Looking For» αλλά η αρχή έγινε με ένα από τα πρώτα τραγούδια τους, το «Sunday Bloody Sunday» και τους στίχους «I can't believe the news today». Συνέχισαν με το «New Year’s Day», το «Pride» και τα τραγούδια του άλμπουμ «Joshua Tree».

(Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Ο Bono απέφυγε τις φανερές αναφορές στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν σήμερα. «Κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι το όνειρο έχει πεθάνει. Ίσως αυτό το όνειρο να σας λέει απλά να ξυπνήσετε», τόνισε ο Μπόνο, ενώ ερμήνευε το «Pride» και προβάλλονταν τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Σε άλλο σημείο της συναυλίας τους εμφανίζονται εικόνες μοντέλων μπροστά σε μια ξεθωριασμένη αμερικανική σημαία ή άλλες εικόνες δείχνουν την καταστροφή στη Συρία και ένα κορίτσι που ζητά βοήθεια.

«Τίποτα δεν φοβίζει ... περισσότερο τους πολιτικούς από ανθρώπους που οργανώνονται, έτσι πρέπει να είναι, η κυβέρνηση να φοβάται τους ανθρώπους, όχι το αντίστροφο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Bono κατά τη διάρκεια της συναυλίας των U2 στο Σιάτλ.

(Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Ο τραγουδιστής των Pearl Jam Έντι Βέντερ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους U2 και ερμήνευσαν το «Mothers of the Disappeared».

Εκτός από καινούργια κομμάτια τις συναυλίες τους συνοδεύουν, όπως αναμενόταν, μεγάλες επιτυχίες όπως τα «It's a Beautiful Day» και «Elevation».

(Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Οι U2, οι οποίοι ξεκίνησαν την περιοδεία τους στις 12 Μαϊου από το Βανκούβερ του Καναδά, θα δώσουν 33 συναυλίες τις οποίες θα παρακολουθήσουν 1,7 εκ. άνθρωποι.

Η περιοδεία «Joshua Tree» είναι η πρώτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ για το καλοκαίρι και για τις περισσότερες συναυλίες, σύμφωνα το StubHub δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα εισιτήρια.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο δείγμα από ένα πολυαναμενόμενο album Οι U2 καθυστερούν το νέο τους δίσκο επειδή εκλέχθηκε ο... Τραμπ
Keywords
Τυχαία Θέματα