Δέκα στιγμές που καθόρισαν την πορεία του «Rolling Stone»

18:05 19/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ rolling-stone-politirio.jpg Πωλητήριο σε ένα από τα πιο σπουδαία μουσικά, και όχι μόνο, έντυπα | AP Photo 19.09.2017, 15:39 | Ετικέτες: μουσικοί, δίσκος, συγκροτήματα Συντάκτης: efsyn.gr

Πενήντα χρόνια ιστορίας, αναρίθμητα ιστορικά εξώφυλλα, πολλή μουσική και ιστορικές πολιτικές (και όχι μόνο) παρεμβάσεις. Η οικογένεια Wenner ανακοίνωσε ότι βάζει πωλητήριο στο ιστορικό περιοδικό Rolling Stone, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στον μουσικό τύπου.

Εντάξει,

το περιοδικό δεν θα σταματήσει την κυκλοφορία του, απλά ο Jann Wenner μαζί με τον γιο του Gus (ο οποίος έχει αναλάβει την διαχείριση του περιοδικού) πωλούν το ποσοστό που τους έχει απομείνει, βάζοντας τέρμα στη δική τους παράλληλη πορεία με το περιοδικό. Όπως ανακοινώθηκε η οικογένεια δεν μπορεί να στηρίξει άλλο οικονομικά την προσπάθεια.

Το Rolling Stone μπορεί να ξεκίνησε ως μουσικό περιοδικό, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους κύριους εκφραστές της ποπ κουλτούρας εντός κι εκτός ΗΠΑ, ενώ πραγματοποίησε και ηχηρές παρεμβάσεις στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Από τις σελίδες του πέρασαν και αναδείχθηκαν αρκετοί σημαντικοί δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, όπως ο Hunter S. Thompson και η Annie Leibovitz.

Ο Guardian συγκέντρωσε μερικές, όχι και τόσο μουσικές, στιγμές που καθόρισαν την πορεία του περιοδικού.

1967: Ο Jann Wenner δημιουργεί το Rolling Stone μαζί με τον Ralph J. Gleason. Το πρώτο του εξώφυλλο είχε τον John Lennon.1971: Ξεκινά σε σειρές η δημοσίευση του εμβληματικού έργου του Hunter S. Thompson «Fear and Loathing in Las Vegas»1981: Στις 22 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το πιο διάσημο εξώφυλλο του περιοδικού και ένα από τα πιο αναγνωρισμένα παγκοσμίως. Ο John Lennon στην αγκαλιά της Yoko Ono σε εμβρυακή στάση. Την φωτογραφία τράβηξε η Annie Leibovitz λίγες ώρες προτού δολοφονηθεί ο σπουδαίος Βρετανός καλλιτέχνης. Το Rolling Stone είχε και την τελευταία του συνέντευξη.1991: Το περιοδικό κυκλοφορεί με συνέντευξη του υποψήφιου των Δημοκρατικών για την προεδρία Μπιλ Κλίντον. Τη συνέντευξη πήραν οι Jann Wenner, Hunter S Thompson, PJ O’Rourke και William Greider.2006: To Rolling Stone έχει πάρει σαφή πολιτική στροφή και βάζει στο στόχαστρο τον George W. Bush με μία σειρά σατιρικών καρτούν στα εξώφυλλά του.2009: Κυκλοφορεί με το περιοδικό το εμβληματικό άρθρο του Matt Taibbi για την Goldman Sachs. Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει την επενδυτική τράπεζα ως «έναν μεγάλο βρικόλακα, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο πρόσωπο της ανθρωπότητας».2010: Ο Μπαράκ Ομπάμα απολύει τον στρατηγό Stanley McChrystal επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η απόλυση ήρθε μετά από ένα άρθρο στο Rolling Stone στο οποίο ο στρατηγός και οι σύμβουλοί του εμφανίζονται επικριτικοί απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.2013: Ο Jann Wenner τοποθετεί τον γιο του Gus επικεφαλής της ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού, παραδίδοντας σιγά σιγά τη σκυτάλη.2014: Ένα άρθρο του Rolling Stone αφήνει υπόνοιες για ομαδικό βιασμό στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Το άρθρο δέχθηκε κριτική, ενώ η Washington Post ανακαλύπτει ανακρίβειες. Το περιοδικό πληρώνει τη διεξαγωγή έρευνας από την Σχολή Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Columbia. Τελικά, το Rolling Stone πληρώνει 3 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις.2016: Η μουσική εταιρεία Bandlab από τη Σιγκαπούρη αγοράζει το 49% του Rolling Stone

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eddie Vedder: Rock σταρ και... καλλιτέχνης του δρόμου «Μην παίζετε Johnny Cash!» Όλες οι μουσικές ταινίες που αναμένουμε στις «Νύχτες Πρεμιέρας»
Keywords
Τυχαία Θέματα