Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για το Ισραήλ

13:23 31/10/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ cave-waters.jpg Roger Waters και Thurston Moore κατά Nick Cave | (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP) 31.10.2017, 13:11 | Ετικέτες: Nick Cave, Roger Waters, συναυλίες, Radiohead
Συντάκτης: efsyn.gr

Μετά τους Radiohead ήρθε η σειρά του Nick Cave και των Bad Seeds να δεχθούν κριτική από άλλους μεγάλους μουσικούς για το γεγονός ότι θα πραγματοποιήσουν συναυλίες στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα. Roger Waters και Thurston Moore μιλούν για «ισραηλινά εγκλήματα».

Η ομάδα «Καλλιτέχνες για την Παλαιστίνη», στην οποία συμμετέχουν οι Roger Waters και Thurston Moore σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Nick Cave τον καλούν να ακυρώσει τις συναυλίες όσο «το απαρτχάιντ παραμένει».

«Οι Παλαιστίνιοι συγγραφείς συλλαμβάνονται. Φεστιβάλ διακόπτονται. Υπάρχει απαγόρευση ταξιδιών για ηθοποιούς και μουσικούς. Τα social media είναι υπό παρακολούθηση. Τα ΜΜΕ δέχονται λογοκρισία και επιδρομές. Αυτά είναι εγκλήματα, αλλά όταν ένας διεθνής καλλιτέχνης του δικού σας βεληνεκούς, παρά τις εκκλήσεις των Παλαιστινίων, συνεχίζει να εμφανίζεται σε σκηνές του Ισραήλ, η κυβέρνηση που προωθεί αυτά τα εγκλήματα παίρνει θάρρος. Ό,τι και να κάνει φαίνεται πως δεν τιμωρείται» αναφέρεται σε αυστηρό τόνο στην επιστολή.

Ο Roger Waters έστειλε μήνυμα στον Nick Cave σε προσωπική του επιστολή καλώντας τον να ακυρώσει τις εμφανίσεις του.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σκοτεινή ζωή του Nick Cave σε ασπρόμαυρο και όχι μόνο φόντο «Στο τέλος παίξαμε μουσική»
Keywords
Τυχαία Θέματα