Αντικρουόμενα συναισθήματα...

13:20 23/7/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ monika-630.jpg Κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι της Μόνικας στα ελληνικά | EUROKINISSI 23.07.2017, 11:43 | Ετικέτες: Monika, βίντεο Συντάκτης: Δώρα Σελλά

Η επιλογή της Παρασκευής για το Τραγούδι της Ημέρας ήταν το «Σε ποιον έρωτα ζω», το πρώτο τραγούδι που έγραψε η Μόνικα με ελληνικούς στίχους, το 2011, και μέχρι τώρα δεν το έχει ηχογραφήσει. Και ω της συμπτώσεως χθες κυκλοφόρησε από την Panik Oxygen το τραγούδι της Μόνικας «Στάλα», στο οποίο έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους

στα ελληνικά!

Το κομμάτι μιμείται το ύφος -μουσικά και στιχουργικά- του λεγομένου ελαφρού τραγουδιού της δεκαετίας του '60 και η δημιουργός του κάποιες φορές μοιάζει σαν να «τρολάρει» τον τρόπο ερμηνείας εκείνης της εποχής. Ενα δείγμα από τους στίχους για του λόγου το αληθές:

Φεύγεις, όλο φεύγεις, με πικραίνεις
Τα ναζάκια σου κάνεις και πας να μου φύγεις ξανά
Μα, εγώ θα ψάξω να σε βρω, όλα τα λάθη σου τα συγχωρώ
Για τα ματάκια που κοιτώ και τα χειλάκια που γλυκοφιλώ
Σαν αεράκι-άκι, σαν θαλασσάκι καλοκαιρινό!

Βράδυ, κάθε βράδυ, κι αύριο πάλι
Εγώ θα τρέχω για σένα, θα διώχνω τον κάθε καημό
Στις γαλανές ακρογιαλιές, εκεί που ανθίζουν οι πορτοκαλιές
Εκεί θα έρθω να σ' το πω, όλο και πιο πολύ θα σ’ αγαπώ
Χίλιες φορές με κάθε σου πρώτη ματιά.

Ακουσα τη «Στάλα» πολλές φορές μέχρι την ώρα που κάθισα να γράψω αυτές τις γραμμές. Σε αντίθεση με το «Σε ποιον έρωτα ζω», που το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, το καινούργιο τραγούδι της Μόνικας μού δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα: κάποια στοιχεία του μου αρέσουν, κάποια άλλα με εξοργίζουν, προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που ερμηνεύει το κομμάτι σαν να είναι η Τζένη Βάνου και ο Γιαννής Βογιατζής... μαζί, σε κάποια σημεία του βρίσκω τη Μόνικα που ξέρουμε και αγαπάμε και σε κάποια άλλα πιάνω τον εαυτό μου να κάνει γκριμάτσες αποδοκιμασίας.

Η ίδια πάντως γράφει κάτω από την ανάρτηση του τραγουδιού στη σελίδα της στο YouTube: «Αφιερώνω τη Στάλα στην Ελλάδα μας ελπίζοντας ν’ αρχίσει σιγά σιγά να χαμογελάει».

Ισως αυτό εξηγεί κάποια πράγματα...

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο απέραντος ωκεανός της Monika Σε ποιον έρωτα ζω
Keywords
Τυχαία Θέματα