Radiohead εναντίον... όλων

12:44 12/7/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ radiohead-live.jpg Δεν κοπάζει η αντιπαράθεση για τη συναυλία τους στο Ισραήλ - Καβγάς Thom Yorke με τον Ken Loach | (Photo by Grant Pollard/Invision/AP) 12.07.2017, 11:44 | Ετικέτες: Radiohead, συναυλίες, μουσικοί Συντάκτης: efsyn.gr

Σκληρή κριτική δέχονται συνεχώς οι Radiohead για την απόφασή τους να παίξουν στις 19 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ, ενώ η

βρετανική μπάντα έχει απορρίψει εκκλήσεις από καλλιτέχνες και οργανώσεις για να μποϋκοτάρει τη συναυλία.

Τελευταίο επεισόδιο είναι η κόντρα του Thom Yorke με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Ken Loach.

Ο διάσημος καλλιτέχνης άσκησε κριτική στους Radiohead μέσω Twiiter δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιους συντάσσονται. Με τους καταπιεστές ή με τους καταπιεζόμενους». «Η επιλογή είναι απλή» συμπλήρωσε ο Ken Loach.

Άμεση ήταν η απάντηση του Thom Yorke, οποίος δήλωσε «το να παίξουμε σε μια χώρα δεν είναι το ίδιο με το να στηρίζουμε την κυβέρνησή της. Έχουμε παίξει στο Ισραήλ εδώ και είκοσι χρόνια με διαφορετικές κυβερνήσεις. Όπως έχουμε κάνει στην Αμερική. Δεν υποστηρίζουμε το Νετανιάχου περισσότερο απ' ότι στηρίζουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά παίζουμε στην Αμερική. Η μουσική και η τέχνη έχουν να κάνουν με το να διαπερνάμε τα σύνορα, όχι να τα χτίζουμε. Έχουν να κάνουν με ανοιχτά μυαλά και όχι με κλειστά, έχουν να κάνουν με την ανθρωπότητα, τον διάλογο και την ελευθερία της έκφρασης. Ελπίζω αυτό να το ξεκαθαρίζει Ken».

Radiohead need to decide if they stand with the oppressed or the oppressor. The choice is simple. @thomyorke https://t.co/w9LfUf6gp9

— Ken Loach (@KenLoachSixteen) 11 Ιουλίου 2017

Η κριτική από τον Ken Loach έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες από καλλιτέχνες όπως ο Roger Waters, ο Thurston Moore και άλλοι.

Οι Radiohead έχουν απαντήσει στην κριτική, ενώ έχουν εκφράσει και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κανένας από αυτούς τους μουσικούς δεν επικοινώνησε μαζί τους προσωπικά, αλλά τοποθετήθηκε κατευθείαν δημόσια.

Ο αντίλογος, πάντως, λέει ότι αρκετοί καλλιτέχνες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους Radiohead, αλλά δεν πέρασαν ποτέ από το... μάνατζμέντ τους.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Radiohead Μια ψεύτικη είδηση για τους Radiohead προκάλεσε «ταραχή» Μια «επική» εμφάνιση
Keywords
Τυχαία Θέματα