Noise Figures: Ένα κάποιο χάσιμο σίγουρα το χρειαζόμαστε όλοι μας…

00:02 2/5/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ noise-figures-live.jpg Το ελληνικό ψυχεδελικό ντουέτο μιλάει στην efsyn city για το νέο album, το άνοιγμα στο εξωτερικό και την τρέλα των Βαλκάνιων | Φωτογραφία/ Χρήστος Λεμονής 01.05.2018, 20:51 | Ετικέτες: ψυχεδέλεια, συναυλίες, rock Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Οι Noise Figures (The Noise

Figures για την ακρίβεια) έχουν ξεχωρίσει εδώ και μερικά χρόνια ως μία από τις καλύτερες μπάντες μιας ταλαντούχας γενιάς εναλλακτικών μουσικών στην Ελλάδα.

Με εξαιρετικές κυκλοφορίες και πολλά live στην πλάτη του, το ντουέτο ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο δίσκο “Telepath” στο Temple.

Η efsyn city έκανε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα για τη νέα κυκλοφορία, την κατάσταση στην ελληνική σκηνή, αλλά και το κεφάλαιο «καριέρα στο εξωτερικό».

Νέος δίσκος, καινούργιες περιπέτειες. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από το “Telepath”;

Το “Telepath” ήταν το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε κατά τη διάρκεια των demos για τον τρίτο μας δίσκο. Μοιραία έγινε και το κομμάτι που θα καθόριζε την εξέλιξη του άλμπουμ. Γύρω από αυτό γράφτηκε λοιπόν και το υπόλοιπο υλικό και ουσιαστικά σχηματίστηκε ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να ακούγεται και ως ένα ενιαίο κομμάτι.

Μιλήστε μας λίγο και για το εξώφυλλο και τη στιχουργική προσέγγιση σε αυτή την κυκλοφορία;

Το εξώφυλλο είναι δημιούργημα των παιδιών από το Bob Studio. Ουσιαστικά είναι μια συνέχεια του “Aphelion”, εμπνευσμένο όμως από το concept του άλμπουμ και τους στίχους του. Στιχουργικά ο δίσκος κινείται σε προσωπικές εμπειρίες, που έχουν να κάνουν με όνειρα και πνευματισμό.

Πώς σας φαίνεται η μέχρι τώρα υποδοχή του album εντός κι εκτός Ελλάδας;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα reviews και τα σχόλια του κόσμου τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, κάτι που μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε για τον τέταρτο μας δίσκο.

Τα τελευταία χρόνια η ψυχεδελική σκηνή σημειώνει άνοδο παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα αναδεικνύονται πολύ αξιόλογα σχήματα. Πιστεύετε ότι ένα μερικό… χάσιμο το απαιτούν οι εποχές που ζούμε ή η επιστροφή του psych είναι απλά η τάση αυτής της εποχής

Ένα κάποιο χάσιμο σίγουρα το χρειαζόμαστε όλοι μας… Η ψυχεδέλεια είναι ένα μουσικό είδος με πιστούς ακόλουθους και παρουσία σταθερή από τα 60’s μέχρι σήμερα. Απλά ανάλογα με τις εποχές έχει διαφορετική εμφάνιση.

Μόλις επιστρέψατε από περιοδεία στα Βαλκάνια. Είναι τόσοι τρελοί οι Βαλκάνιοι; Υπάρχει κάτι που ξεχωρίσατε από το τελευταίο tour;

Οι Βαλκάνιοι διασκεδάζουν σαν Έλληνες και η κουλτούρα τους είναι πολύ κοντά στην δικιά μας. Κάτι που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό είναι τον κακό χαμό που έγινε στο Kumanovo, όπου ο κόσμος τραγουδούσε ήδη απο το soundcheck τα κομμάτια μας. Στο live η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.

Είστε μια μπάντα και πολυγραφότατη και on the road συνεχώς. Μπορεί ένα ελληνικό σχήμα να εργαστεί σκληρά και να βιοποριστεί από τη μουσική του τελικά;

Είναι αρκετές οι μπάντες που είναι on the road συνεχώς και σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό από εμάς. Όσο μεγαλώνει μία μπάντα σε δημοτικότητα και ακροατήρια, τόσο πιο εύκολο είναι να τουράρει και να έχει κέρδος από όλο αυτό. Για το αν μπορεί να βιοποριστεί 100%, η ιστορία θα το δείξει.

Σκέψεις για μόνιμη εγκατάσταση / καριέρα στο εξωτερικό υπάρχουν;

Έχει αποδειχτεί ότι δεν χρειάζεται μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό για μια “διεθνή” καριέρα. Θα βοηθούσε βέβαια στο να μπορούμε να περιοδεύουμε με μεγάλη ευκολία στην κεντρική Ευρώπη λόγω της απόστασης της χώρας μας.

Από την εγχώρια αγορά ξεχωρίζετε κάποια συγκεκριμένα σχήματα;

Είναι τόσες πολλές οι αξιόλογες ελληνικές μπάντες και κυκλοφορίες που θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρες σελίδες. Μία απο αυτές είναι και οι The Steams που θα ανοίξουν στις 3 Μαΐου το live μας στο Temple στην Αθήνα, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν ένα εκπληκτικό ντεμπούτο album.

Με αφορμή το live σας στο Temple για πείτε μας σε ποιο χώρο ταιριάζει καλύτερα το ύφος των Noise Figures. Σε κάποιο μαζεμένο, ζεστό και δονούμενο χώρο ή σε ένα μεγάλο open air stage;

Όλοι οι χώροι ταιριάζουν αρκεί να υπάρχουν οι δονήσεις του κοινού και ένα καλό επίπεδο παραγωγής/ήχου. Σε κάθε περίπτωση εμείς πάντα προσπαθούμε να δίνουμε το 110% της ενέργειας και απόδοσης μας πάνω στην σκηνή, όποια και αν είναι αυτή.

Και μια τελευταία ερώτηση: Σκέψεις… επέκτασης στη μπάντα υπάρχει ή οι Noise Figures είναι αποκλειστικά ντουέτο;

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Ποτέ μη λες ποτέ όμως.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν η μουσική μιλάει από μόνη της «Το internet είναι αναγκαίο κακό και ταυτόχρονα όπλο» Οι Noise Figures παρουσιάζουν live το “Telepath”
Keywords
Τυχαία Θέματα